DEVETNICE: „Na ovom brežuljku ovih dana prisutno je čitavo Nebo“

Devetnice
(FOTO: 034)

21.8.2023. | 11:05 | Grad Pleternica
Pregleda: 6044

– To su suze boli radi onih koji odbijaju ljubav Božju. To su suze molitve, molitve majke koja daje snagu svakoj drugoj molitvi, to su suze nade koje otapaju tvrdoću srdaca- rekao je papa Ivan Pavao II. tijekom posvete svetištu Gospe od Suza u Siracusi.

A upravo će molitva i nada i ove godine prožeti Pleternicu tijekom devetnice Gospi od Suza koja će se održati od 23. do 31. kolovoza. Devet dana molitve, mira i spokoja kroz koje se na Pleterničkom brežuljku okuplja tisuće vjernika koji traže utjehu i zagovor Naše Nebeske Majke.
Vrijeme prije misnog slavlja predviđeno je za duhovni program s molitvom svete krunice, koja započinje u 18,00 sati, ispovijed hodočasnika ili osobnu molitvu. Misno slavlje svakoga dana započet će u 19,00 sati, a ovogodišnju devetnicu predvoditi će dominikanac pater Anto Gavrić, redoviti profesor na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Duhovni program završava nakon svete mise klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.


Središnje euharistijsko slavlje na sam blagdan Gospe od Suza u četvrtak 31. kolovoza predvoditi će zagrebački metropolit i predsjednik HBK msgr. Dražen Kutleša u zajedništvu s dijecezanskim biskupom dr. msgr. Antunom Škvorčevićem. Pri završetku svete mise uslijedit će euharistijska procesija s službom svjetla tisuća upaljenih svijeća u zajedništvu vjernika s Marijom.– S ljubavlju vas očekujem i pozivam da zajedno budemo postojani u molitvi s Marijom, Isusovom majkom za sva dobročinstva i sve dobro što Bog, po njenom zagovoru, daje svima nama, pogotovo onima koji se pouzdano njoj preporučuju u svojim nevoljama, brigama, i poteškoćama kako bi najviše zadobili zdravlje duše i tijela i kako bi naše obitelji doista bile jamstvo vjere i budućnost za naš narod – rekao je Antun Čorković, rektor svetišta Gospe od Suza.

U nedjelju 27. kolovoza duhovni program se nakon misnog slavlja nastavlja na Trgu bećarca koncertom duhovne glazbe s početkom u 21:30 sati. Zanimljivog sadržaja neće nedostajati ni u Interpretacijskom centru Terra Panonica jer se tamo 26. kolovoza prikazuje film Gospin grad, a na raspolaganju će biti i uvijek djeci zanimljiva vožnja turističkim vlakićem.– Pleternica i pleterničko svetište ovih dana nude poseban spokoj i blagostanje te stoga pozivam sve ljude da dođu otvorenih srdaca i duša kako bi primili mnoge milosti koje im nudi Naša Nebeska Majka. – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Višednevni boravak u Pleternici osim posjete Svetištu Gospe od Suza pruža i mogućnosti obilaska različitih zanimljivih sadržaja kao što su Trg bećarca, Muzej bećarca, Interpretacijski centar Terra Panonica, Cesta ruža i vina i brojni drugi. Osim u samoj Pleternici, gdje ponudu smještaja pružaju naši razni ugostitelji,ljubiteljima robinzonskog turizma na raspolaganju su i brojni drugi smještaji u selima nadomak Pleternice.

Kao i svake godine za sve koji ne mogu doći omogućen je prijenos uživo preko Laudato TV-a i facebook kanala. Pleternica Vas sve srdačno očekuje kako bi uz molitvu i zajedništvo osjetili radost življenja, gostoljubivosti i ljepote koju Vam njezini žitelji mogu pružiti. Sav program možete vidjeti na plakatima dolje, a Pleternica, ona vas čeka, mirna i spokojna.
izvor: pleternica.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI