To se mora probati! Recept za ʺbožićniʺ džin-tonik s okusom medenjaka

FOTO: Getty Images

4.11.2020. | 14:29 | Zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 2420

Ljubiteljicama džin-tonika danas predlažemo jednu zimsku varijantu ovog omiljenog koktela. Ovaj put on je obogaćen okusom medenjaka. Točnije, amarettom koji uz pomoć nekoliko "zimskih" začina dobiva prepoznatljiv okus medenjaka te uz dodatak triple seca stvara uistinu poseban džin-tonik.

SASTOJCI ZA ZAČINJENI AMARETTO:

- 125 ml amaretta
- 1 štapić cimeta
- 1 zvjezdica anisa
- 1 komadić đumbira (veličine čajne žličice)
- malo naribanog muškatnog oraščića


SASTOJCI ZA DŽIN-TONIK:


- 60 ml gina
- 90 ml tonika
- 20 ml začinjenog amaretta
- 10 ml triple seca
- par kockica leda

PRIPREMA:

1. Prvo napravite začinjeni amaretto jer on mora odstajati prije korištenja. U staklenu posudicu s poklopcem ubacite amaretto, cimet, anis, đumbir i naribajte malo muškatnog oraščića. Promiješajte, zatvorite i ostavite da stoji 24 sata kako bi se svi okusi proželi.

2. Nakon 24 sata procijedite amaretto i on je spreman za upotrebu.

3. U šejker stavite amaretto, džin, triple sec i led. Dobro protresite i ulijte u čašu, a zatim u nju natočite tonik i tako poslužite.

Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI