Recept naše čitateljice Sandre za bezglutenske medenjake

Bezglutenski medenjaci
(FOTO: Ustupljene fotografije)

10.12.2023. | 10:18 | Sandra M.
Pregleda: 1759

Pišem Vam receptić za medenjake punjene pekmezom u mojoj, bezglutenskoj verziji obzirom da sam ja jedna od onih bezglutenaca koji su celijakiju otkrili kasno, ali zato smišljam svašta kako mi ništa ne bi falilo. Naravno, recept vrijedi i za glutence.

Sastojci:

200g mixb schar GF brašna
Jedno jaje
20g maslaca ili 15 g masti
Vanil šećer
60g šećera
15ml vode
50g meda
Žličica praška za pecivo
Velika žlica začina za medenjakeMalo mlijeka
Naribana korica naranče


Postupak:


Obadva šećera, med i maslac pomiješajte i stavite da se laganoj otapaju na skroz laganim vatri,da ne bi zagorili.

Brašno, začin i prašak za pecivo izmiješajte i dodajte u smjesu koja treba biti prohlađena, dodajte jaje i koricu naranče te miješajte kuhačom. Tijesto zamotajte u plastičnu vrećicu i stavite u hladnjak na barem sat vremena.

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

Tijesto razvaljajte na debljinu od 1-2 cm i izrezujte oblike po želji, a na svaku stavite pekmez i poklopite drugim komadićem tijesta.

Medenjake pecite nekih desetak minuta te ih ohlađene stavite u kutiju i po mom skromnom mišljenju, sakrijte inače ih vrlo brzo više neće biti! Nadam se da vam se recept sviđa i da ćete isprobati! Vaša Sandra


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI