Recept naše čitateljice Sandre za bezglutenske medenjake

Recept naše čitateljice Sandre za bezglutenske medenjake

Bezglutenski medenjaci
(FOTO: Ustupljene fotografije)

10.12.2023. | 10:18 | Sandra M.
Pregleda: 2774

Pišem Vam receptić za medenjake punjene pekmezom u mojoj, bezglutenskoj verziji obzirom da sam ja jedna od onih bezglutenaca koji su celijakiju otkrili kasno, ali zato smišljam svašta kako mi ništa ne bi falilo. Naravno, recept vrijedi i za glutence.

Sastojci:

200g mixb schar GF brašna
Jedno jaje
20g maslaca ili 15 g masti
Vanil šećer
60g šećera
15ml vode
50g meda
Žličica praška za pecivo
Velika žlica začina za medenjakeMalo mlijeka
Naribana korica naranče

Postupak:

Obadva šećera, med i maslac pomiješajte i stavite da se laganoj otapaju na skroz laganim vatri,da ne bi zagorili.

Brašno, začin i prašak za pecivo izmiješajte i dodajte u smjesu koja treba biti prohlađena, dodajte jaje i koricu naranče te miješajte kuhačom. Tijesto zamotajte u plastičnu vrećicu i stavite u hladnjak na barem sat vremena.

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

Tijesto razvaljajte na debljinu od 1-2 cm i izrezujte oblike po želji, a na svaku stavite pekmez i poklopite drugim komadićem tijesta.

Medenjake pecite nekih desetak minuta te ih ohlađene stavite u kutiju i po mom skromnom mišljenju, sakrijte inače ih vrlo brzo više neće biti! Nadam se da vam se recept sviđa i da ćete isprobati! Vaša Sandra


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI