Svečanim završnim koncertom zaokruženi 54. Dani Glazbene škole Požega

FOTO: PSŽ

10.3.2024. | 09:22 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 1018

Postala je uvriježena praksa da učenici Glazbene škole Požega privuku brojnu publiku na brojne koncerte koje kroz godinu održavaju. Jednako tako bilo je i na Svečanom završnom koncertu kojim su zaokruženi 54. Dani Glazbene škole Požega.

Na svečanom završnom koncertu predstavili su se Mlađi puhački orkestar, Puhački orkestar, Mješoviti zbor, komorni sastavi i solisti. Također, samoj završnici prethodile su isto tako izuzetne četiri večeri ispunjene kvalitetnim glazbenim izvedbama učenika i profesora.
Prigodom završnog koncerta, ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević, podsjetio je kako škola godišnje organizira stotinjak koncerata u cilju promoviranja učeničkih talenata, a ponos proizlazi iz činjenice da učenici požeške škole osvajaju brojne nagrade zahvaljujući svojim talentima i znanju.
- Naši učenici na brojnim natjecanjima osvajaju dvjestotinjak nagrada godišnje, sve češće osvajaju Oskare znanja, dobitnici su prestižnih nagrada, stipendija, a shodno tome sve češće naši profesori napreduju u svome znanju. Isto tako, postali smo europska točka darovitih, kupili smo ovaj vrijedni koncertni klavir, identičan onima koji krase sve relevantne koncerte svijeta. Uz ovaj klavir kupili smo još jedan sličan njemu, zbog toga smo bili domaćin prestižnog Državnog natjecanja komornih sastava. Sve češće smo domaćini brojnih i velikih događanja kada je riječ o umjetničkom obrazovanju. Sve to smatram neprocjenjivom promocijom naše škole. Podsjetit ću i na povijesni rezultat naših klavirista na ljetnom roku Muzičke akademije u Zagrebu, gdje su od deset mjesta naši učenici zauzeli tri – rekao je Kovačević.Istaknuo je i kako je školska godina započela s nešto manjim brojem upisa u prvi razred srednje škole, no s druge strane otvoreno je Područno odjeljenje u Velikoj. Tako je, broj upisa u školskoj godini, ponovno nadmašio broj prethodne godine, naglasio je ravnatelj.- Sjajni rezultati, puno razloga za ponos, ali se opet pitamo nakon što smo sad još više podigli tu ljestvicu, što ćemo to smisliti sljedeće školske godine. Bez obzira na sve, mi ćemo se i dalje truditi osigurati nastavu i pružiti našim učenicima obrazovanje na najvećoj mogućoj razini. Trudit ćemo se i dalje bogatiti kulturni život naših sugrađana kao i prethodnih godina. Svima hvala na svakom obliku podrške, posebice županijskim i gradskim vlastima koji nas prate – zaključio je.

izvor: PSŽ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI