Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

29.10.2020. | 11:43

Zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr

Pregleda: 31839

NOVO

Nepropisno parkirani HDZ-ovci odlučuju o kandidatima za Sabor
Srednjoškolcima požeške Ekonomske škole održano predavanje o alkoholu i mladim vozačima
VETOVAČKI LOVCI: Franjo Lukačević, Vlado Svoboda i Jakob Bodolović primili plakete za 50 godina lovačkog staža
UČENICI U PORTUGALU: Druga mobilnost učenika Tehničke škole za školsku godinu
Rezultati vikend mjera: Najvišu kaznu dobio vikend rekorder s 2,35 promila
Pijani vozač skrivio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđeno čak sedmero ljudi
Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir pa vrijeđao policijske službenike
Humanitarni koncert Požeškog tamburaškog orkestra za stradalog Luku Kerepčića
TKD Klub Velika: Klara Pavlović osvojila zlato na Taekwon-do kupu u Zagrebu
Recept za čokoladne kocke sa sočnim biskvitom i bogatom kremom koji se radi bez miksera

FOTO: Getty Images

29.10.2020. | 11:43 | Zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 31839

Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka. Ovo je recept za slasnu bečku štrudlu od jabuka koja se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije.

SASTOJCI ZA ŠTRUDLU OD JABUKA

pakiranje kora za savijaču (možete i sami napraviti vučeno tijesto)
1 kg kiselijih jabuka
10 dag šećera
5 dag maslaca maslac
cimet
malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica
grožđice
sladoled od vanilije


PRIPREMA ŠTRUDLE OD JABUKA


1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1 cm.

2. Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje prethodno namočili u rum ili mlijeko. Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo ispikajte čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.

3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanilije.

SAVJET PLUS: Ako ne volite cimet i grožđice, slobodno iz izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo sjeckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.

Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
ŠTRUDLA
JABUKE
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI