NASLOVNADRUŠTVO
Street food na slavonski način

FOTO: Tomislav Smoljanović

Street food na slavonski način

12.12.2019. 13:58 | A.R. PREGLEDA: 3918

Domaći čvarci iz okolice Požege pravi su hit. Ova ukusna delicija bila je najbolji uvod u birane specijalitete kojima je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije na Adventu u Zagrebu predstavila bogatu eno-gastro ponudu. Ispred četiri adventske kućice u okviru manifestacije Reci Božić za predjelo se, uz već spomenute čvarke, servirala slavonska šunka, slanina, sir i nezaobilazni kulen, za glavno jelo ukusni funky burgeri sa slavonskom svinjetinom, potom krpice s kupusom i za kraj buncek u sendviču. Uz mirisnu slavonsku šljivovicu u prohladnom danu grijači nisu bili potrebni, a vrhunska vina i pjenušci stigli su iz Kutjeva, jednog od tri vinogorja Požeško-slavonske županije.



„Za gurmanski doživljaj naše županije nismo slučajno odabrali novu lokaciju u okviru Adventa u Zagrebu. Tu je naglasak na ekologiji i ekološkim materijalima, a upravo te principe podržavamo i u Požeško-slavonskoj županiji poznatoj zelenoj destinaciji na čijem je području Park prirode Papuk, hrvatski geopark pod zaštitom UNESCO-a. Pokazali smo kako uspješno spojiti trendove moderne i tradicionalne kuhinje, a svi koji kušaju slavonske specijalitete požele nas posjetiti“, ističe Maja Jakobović Vukušić, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.




„Favorit slavonske hladne plate su čvarci s paprikom koji se proizvode u okolici Požege, a posebno smo poznati po rolanom odojku te porkwichu i steakwichu, pravim iznenađenjima za nepce. Naše kobasice su bez aditiva, od kvalitetnog domaćeg mesa“, kaže Požežanin Nikola Stanišić jedan od vlasnika Funky Fooda.



Slavonska jela u street food varijanti sjajan su način da se urbana publika upozna s raznolikošću i ljepotom kuhinje Požeško-slavonske županije. Njezin poznati brend Okusi Zlatne Slavonije predstavljen je i u novoj eno-gastro brošuri županijske turističke zajednice, a prezentacija u Zagrebu organizirana je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.









Tagovi: turizam, pozega, zajednica, fast food, zagreb, slavonija, predstavljanje

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

PEVEX gradi centar u Požegi i traži zemljište!

.

Počinje veliki popis poljoprivrede na selu

.

SLUŽBENI PODACI: Rekordnih 208 novozaraženih u protekla 24 sata

.

Na adrese poljoprivrednika poslani novi ugovori vrijedni gotovo 25 milijuna kuna

.

Kako će se odvijati nastava na jesen?

.

Pet brodskih obitelji dobilo opremu za prvorođenče

.

Danas će bez struje biti...

.

Danas novozaražena dva stanovnika Požeštine koji imaju trenutno prebivalište u Zagrebu

.

Policija i ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti u prometu

Ponuda za svoje potrebe osobni zajam stope od 3%

Zajam ponuda izme

Nudim zajam od 2.000 eura i vi

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Jučer četiri prometne nesreće i požar na otvorenom

.

AUSTRIJSKI MEDIJI: “Namješta li Hrvatska broj zaraženih?”

.

Tiramisu s borovnicama: Recept za ukusnu voćnu verziju obožavanog deserta

.

Danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku

.

NOVA MJERA: Kafići i noćni klubovi od sutra će smjeti raditi samo do ponoći

.

Za Veliku Gospu u Voćin, za Svetog Roka u Viroviticu, upoznajte atraktivnu Sakralnu rutu

.

NIJE DOBRO: Danas rekordan broj novozaraženih u Hrvatskoj!

.

U KUD-u “Seljačka sloga” mladi su aktivno uključeni u očuvanje tradicije

.

Art kino nastavlja s ljetnim projekcijama

.

Diverterra u Pleternici – pogledajte multimedijalnu izložbu s hologramima

.

Evo za koliko će rasti plaće

.

Danas će bez struje biti...

.

Eurospin danas u Zadru otvara svoju prvu trgovinu u Hrvatskoj, a u Požegi za dva tjedna

.

Na posljednjem testiranju bilo je 56 uzoraka, svi uzorci su negativni, i dalje tri aktivna slučaja

.

Dragovoljna predaja oružja u Požegi

.

Brzi ručak za 10, 15 kuna: Recept za tortilje koje su savršene za ponijeti na kupanje

.

Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 32 °C

.

Danas će bez struje biti...

FOTONALAZ

Još jedno genijalno požeško parkiranje