NASLOVNADRUŠTVO
Skupština DVD Pakrac: Društvo koje ima toliko prijatelja može biti samo odlično

FOTO: Pakrački list

Skupština DVD Pakrac: Društvo koje ima toliko prijatelja može biti samo odlično

25.3.2019. 07:08 | Darko Baronica IZVOR: Pakrački list PREGLEDA: 582

Za pakračke vatrogasce 2018. je bila mirna godina. Imali su dvije požarne intervencije na gospodarskim i stambenim zgradama, četiri na otvorenim prostorima i 14 tehničkih intervencija te još 143 druga različita događaja od kojih se 94 odnosi na prijevoz vode, izvijestio je zapovjednik Ilija Turković mlađi na skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pakrac što je sinoć održana u vijećnici u kurije Janković.U Društvu je lani djelovalo 35 članova bez ispita, 14 ispitanih vatrogasaca, isto toliko vatrogasaca prve  klase, 23 dočasnika i 14 vatrogasnih časnika.

Osim raznih vidova zaštite i vježbi  lanjsku aktivnost društva je okarakteriziralo obilježavanje 140 godina postojanja te sudjelovanje na različitim gradskim manifestacijama, održavanje objekata i opreme, te rad s mladima koji su sudjelovali u kampu mladeži u Fažani, izvijestio je u ime upravnog odbora Dražen Brdal. Pored toga servisirali su oko 2000 vatrogasnih aparata.

Bogata lanjska aktivnost praćena je i s bogatim proračunom pa su tako lani vatrogasci prihodovali  723 tisuće kuna, a potrošili 678 tisuća. Dio prihoda, oko 125.000 kuna, odnosio se na obilježavanje obljetnice u čemu je Grad sudjelovao s 74.000, županija s 10.000, a razni donatori s 41.000 kuna. Pored toga za redovnu djelatnost iz gradskog proračuna su dobili oko 347.000 kuna, a najveća stavka u rashodima su zaposleni na koje je potrošeno 333.000, izvijestila je blagajnica Tatjana Luketić.Pohvalno o radu DVD-a govorila je gradonačelnica Anamarija Blažević istaknuvši da su vatrogasci opravdali sredstva koja su dobili, kao i zadovoljstvo što proračunski prihodi omogućavaju da se ta sredstva iz godine u godinu povećavaju. No, osim novaca vatrogastvo zaslužuje i bolji zakonski položaj, naglasila je gradonačelnica istovremeno izrazivši nadu da će to biti postignuto kroz novi Zakon o vatrogastvu koji je u izradi. Ona je u ime svih gradskih pakračkih udruga izrazila vatrogascima zahvalnost na njihovoj pomoći prilikom organizacije raznih manifestacija i događanja.Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice županije, također je pohvalno govorio o pakračkim vatrogascima ocijenivši odličnim lanjsko obilježavanje obljetnice, ali i suradnju i uključivanje DVD u gradske manifestacije. Pohvalio je i Grad za financijsko praćenje njihovih aktivnosti. Naširoko govoreći o novom Zakonu od vatrogastvu izrazio je nadu da će on donijeti i poboljšanje u financijskom položaju koja će omogućiti kupovinu nove sigurnosne opreme i time manju ovisnost o donacijama iz inozemstva pri čemu je pohvaljena na tom planu suradnja naše županije s austrijskom pokrajinom Tirol.

Uz brojne druge pakračke goste Skupštini su prisustvovala izaslanstva iz 33 DVD iz okruženja te javne vatrogasne postrojbe iz Daruvara i Požege, što je Petrović iskoristio da naglasi da Društvo koje ima tolike prijatelje ne može biti drugačije nego odlično.


Tagovi: Dvd pakrac, pakrac, skupština, skupština dvd pakrac

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Biskup Škvorčević na Veliku subotu pohodio sjedište Caritasa, Caritasovu kuhinju i obitelji u potrebi

.

Subotnja šetnja Požegom 20.4.2019.

.

Obred Muke Gospodnje u požeškoj Katedrali

.

[U tijeku] Obiteljski dan na Ergeli

.

Održan sastanak ministra uprave sa županima i predstavnicima županija

.

Proljetna deratizacija na području Općine Kaptol

.

Veliki petak na požeškoj Kalvariji

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Danas pretežno vedro i iznadprosječno toplo

.

Nakon Velikog petka dvije prometne s četiri ozlijeđene osobe

.

Gostovao urednik tjednika Kronika požeško-slavonska

.

Ozbiljna iskušenja za Požegu i BSK

.

Predali policiji automatsku pušku s četiri spremnika, četiri ručne bombe i ukupno 567 komada streljiva

.

Misa večere Gospodnje u požeškoj Katedrali

.

Blagdan Velikog petka: Prisjećanje na Isusove muke i smrt

.

Pakrac: Filmovi u kinu ovog vikenda (19.4. - 22.4.)

.

Tehnička škola Požega odlična na 14. Državnom natjecanju i smotri ʺOpisujemo sustaveʺ

.

Misa posvete ulja u požeškoj Katedrali

.

PU požeško slavonska moli sve sudionike u prometu na povećan oprez tijekom blagdana Uskrsa

.

PAKRAC KAO BRDSKO-PLANINSKO PODRUČJE: Kandidiran projekt izgradnje nove prometnice

.

Proslava sv. Juraja Mučenika, zaštitnika župe Donji Čaglić

.

Danas će prevladavati sunčano i iznad prosječno toplo vrijeme

FOTONALAZ

Posljednji tjedan foto natječaja „Volim svoju županiju“