Obilježen „Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja“, poznat i kao „Dan ružičastih majica“

FOTO: PU PSŽ

29.2.2024. | 09:21 | PU PSŽ
Pregleda: 790

Jučer je u Osnovnoj školi Braće Radića u Pakracu na „Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja“, poznat i kao „Dan ružičastih majica“ u sklopu preventivnog projekta pod nazivom „Nova prijateljstva obogaćuju“ kojeg ta škola s partnerima provodi uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, održano predavanje i radionica za učenike šestog razreda pod nazivom „Zajedno protiv govora mržnje“ i to na temu vršnjačkog nasilja, nasilja putem Interneta i mreža, odnosno korištenja mobitela, i ostalih komunikacijskih sredstava na siguran način odnosno na način da se ne šteti drugima.Voditeljica projekta Nataša Major i policijski službenik Goran Matijević su prisutne učenike upoznali što je vršnjačko nasilje, koji su mu oblici, koje posljedice mogu nastati za počinitelja, a koje za žrtvu. Također su upoznati s specifičnostima elektroničkog nasilja te im je ukazano na specifičnosti elektroničkog nasilja i koje posljedice mogu nastati neodgovornom uporabom mobilnih mreža i aplikacija, a sve kako bi se smanjila mogućnost kaznenih djela putem Interneta na štetu djece i preveniralo vršnjačko nasilje. Učenici su obogatili radionicu pisanjem prijateljskih poruka koja su izložena u holu škole.

Također je jučer u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića – Područnoj školi Vidovci kontakt policajac Policijske postaje Požega Ivan Alerić održao navedeno predavanje za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI