NASLOVNAPOLITIKA
Sjednica Gradskog vijeća Grada Požege – usvojen rebalans proračuna za 2019. godinu

FOTO: Grad Požega

Sjednica Gradskog vijeća Grada Požege – usvojen rebalans proračuna za 2019. godinu

28.6.2019. 09:19 | Grad Požega IZVOR: Grad Požega PREGLEDA: 974

Pred vijećnicima Gradskog vijeća Grada Požege danas se našlo devetnanest točaka dnevnog reda. Većina ih je usvojena bez veće rasprave i jednoglasno.

Većinom glasova usvojeni su prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata Grada Požege za 2018. godinu, godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Požege za 2018. godinu i prijedlozi programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi, sportu, turizmu i predškolskom odgoju i obrazovanju za 2019. godinu. Bez ikakve rasprave, pitanja ili sugestija usvojen je i prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna za ovu godinu. Naime, Proračun Grada Požege za 2019. godinu usvojilo je Gradsko vijeće Grada Požege na 12. sjednici 28. studenog 2018. godine kojim su planirani prihodi i primici, rashodi i izdaci u iznosu od 128.951.000,00 kuna.

- Ovim Izmjenama i dopunama Proračuna prihodi i primici povećavaju se za 9,98 %, odnosno za 12.880.017,00 kn i sada iznose 141.831.017,00 kn, a rashodi i izdaci se povećavaju za 8,52%, odnosno za 10.999.429,00 kn i sada iznose 139.950.429,00 kn. Uravnoteženje proračuna je planirano uključenjem dijela rezultata iz prethodne godine u iznosu -1.880.588,00 kn. Iz navedenog proizlazi da ukupni prihodi i primici s uključenim prenesenim rezultatom iznose 139.950.429,00 kn, odnosno u visini su planiranih rashoda i izdataka. – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.


Odlukom Gradskog vijeća usvojeno je i nekoliko odluka vezanih uz komunalne djelatnosti pa su tako usvojene izmjene odluka o mjerilima i načinu rasporeda sredstava komunalne naknade za komunalne djelatnosti, prijedlog I. izmjene Programa građenja objekta i uređaja komunalne infrastrukture za 2019. godinu, prijedlog I. izmjene Programa održavanja komunalne infrastrukture i Opsega radova na održavanju uređenog građevinskog zemljišta u Gradu Požegi i prigradskim naseljima za 2019. godinu, te prijedlog Odluke o I. izmjeni Odluke o rasporedu sredstava naknada za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru za 2019. godini. Usvojen je prijedlog Statutarne Odluke o izmjeni Statuta Grada Požege, prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Statutarnu Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Gradskog muzeja Požega, kao i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut Gradske knjižnice i čitaonice Požega.

Gradski vijećnici usvojili su Odluku o obavljanju usluge parkiranja na javnim parkiralištima kojom pravo na povlaštenu kartu pored roditelja i udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata mogu sada ostvarivati i djeca poginulih branitelja iz Domovinskog rata. Odlukom o sufinanciranju troškova Katoličke osnovne škole u Požegi u školskoj godini 2019./2020. nastavit će se sufinanciranje materijalnih troškova Katoličke osnove škole i plaća za dva učitelja u produženom boravku u istim iznosima kao i u protekloj školskoj godini, odnosno u iznosu od 320 tisuća kuna.

Vijećnici su između ostalog prihvatili i prijedlog Odluke o IV. izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Požege, Odluku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Požege, Odluku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Požege te Odluku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Požege.

Usvojena je i Odluka programa korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Požege za 2019. godinu, Odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi na dijelu nekretnine katastarske oznake k.č.br. 4482/1, k.o. Požega, Odluka o osnivanju postrojbe civilne zaštite, te prijedlog Zaključka o predlaganju kandidata za suce porotnike Općinskog suda u Požegi.Tagovi: sjednica, gradsko vijeće, grad pozega, sjednica gradskog vijeća grada požege

48 SATI NA 034PORTALU

.

Što smrdi? U Pakracu zasmrdio merkaptan uslijed redovnog servisa?

.

Danas asfaltiran dio ulice Kalvarija u Pakracu

.

U petak policijska akcija nadzora brzine na više mjesta u županiji

.

Jučer krađa povrća kod Grabarja, vožnja bez vozačke dozvole, sudar kod Hrnjevca, tjelesni napad na 71-godišnjakinju

.

Opsežna sigurnosna problematika za polugodište 2019. u Požeško-slavonskoj županiji

.

Smrtno stradala osoba u Pakracu prilikom izvođenja građevinskih radova

.

Zastupnik Živog zida Ivan Sinčić sramoti nas u EU parlamentu pišući na glasačke listiće ʺDolje 4. Reichʺ !?!?

.

Uređenje i sanacija puteva Skenderovci - Brđani

.

Grad Požega provodi projekt ʺExport-expertʺ

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Kupujem stan od 70 do 90 m2 u Požegi

Prodajem kamion

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Golub Maria Ivezića drugi na nacionalnom letu iz Beča!

.

Zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha posjetio mađarski grad Baju i poznatu Bajsku fišijadu

.

Započeo projekt energetske obnove zgrade Gradskog društva Crvenog križa u Požegi

.

Sutra struje neće biti...

.

Vrijeme danas pretežno sunčano, najviša temperatura od 26 do 31 °C

.

Teška prometna nesreća kod Hrnjevca, više osoba ozlijeđeno

.

Upisi u srednju školu: Nitko od Pakračana u građevinare

.

Pljačka pošte u Požegi ili nepravilno rukovanje alarmom ??!!

.

Nezaboravno iskustvo u Parku prirode Papuk: Pogledajte novi adrenalinski park Duboka

.

Kod Ovčara odbjegla krava, traži se pastir...

.

Slavonija počela pripreme za novu sezonu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

.

Utjecaj uspjeha na Svjetskom prvenstvu na hrvatsku ekonomiju

.

Za jučerašnji sudar u Dervišagi kriv 59-godišnji vozač, pet ljudi lakše ozijeđeno

.

KRADE SE SVE: Na području Požeštine ukrali nekoliko prijenosnih WC-a

.

Seniori NK Lipik 1925 započeli pripreme za predstojeću sezonu

.

APEL GRAĐANIMA IZ CZSS: ʺOsuđujemo svaki govor mržnje, uvredu, klevetu usmjerenu na sustav i njegove stručnjake!ʺ

.

Do 22. srpnja 2019. otvoren je natječaj za odabir korisnika Poduzetničkog inkubatora Požega

.

Struje neće biti ...

.

Vrijeme danas pretežno sunčano i malo toplije

FOTONALAZ

PARKING KOD LIDLA: Bez riječi, ali i bez vidljive oznake pristupačnosti