NASLOVNAPOLITIKA
Sjednica Gradskog vijeća Grada Požege – usvojen rebalans proračuna za 2019. godinu

FOTO: Grad Požega

Sjednica Gradskog vijeća Grada Požege – usvojen rebalans proračuna za 2019. godinu

28.6.2019. 09:19 | Grad Požega IZVOR: Grad Požega PREGLEDA: 1148

Pred vijećnicima Gradskog vijeća Grada Požege danas se našlo devetnanest točaka dnevnog reda. Većina ih je usvojena bez veće rasprave i jednoglasno.

Većinom glasova usvojeni su prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata Grada Požege za 2018. godinu, godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Požege za 2018. godinu i prijedlozi programa o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi, sportu, turizmu i predškolskom odgoju i obrazovanju za 2019. godinu. Bez ikakve rasprave, pitanja ili sugestija usvojen je i prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna za ovu godinu. Naime, Proračun Grada Požege za 2019. godinu usvojilo je Gradsko vijeće Grada Požege na 12. sjednici 28. studenog 2018. godine kojim su planirani prihodi i primici, rashodi i izdaci u iznosu od 128.951.000,00 kuna.

- Ovim Izmjenama i dopunama Proračuna prihodi i primici povećavaju se za 9,98 %, odnosno za 12.880.017,00 kn i sada iznose 141.831.017,00 kn, a rashodi i izdaci se povećavaju za 8,52%, odnosno za 10.999.429,00 kn i sada iznose 139.950.429,00 kn. Uravnoteženje proračuna je planirano uključenjem dijela rezultata iz prethodne godine u iznosu -1.880.588,00 kn. Iz navedenog proizlazi da ukupni prihodi i primici s uključenim prenesenim rezultatom iznose 139.950.429,00 kn, odnosno u visini su planiranih rashoda i izdataka. – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.


Odlukom Gradskog vijeća usvojeno je i nekoliko odluka vezanih uz komunalne djelatnosti pa su tako usvojene izmjene odluka o mjerilima i načinu rasporeda sredstava komunalne naknade za komunalne djelatnosti, prijedlog I. izmjene Programa građenja objekta i uređaja komunalne infrastrukture za 2019. godinu, prijedlog I. izmjene Programa održavanja komunalne infrastrukture i Opsega radova na održavanju uređenog građevinskog zemljišta u Gradu Požegi i prigradskim naseljima za 2019. godinu, te prijedlog Odluke o I. izmjeni Odluke o rasporedu sredstava naknada za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru za 2019. godini. Usvojen je prijedlog Statutarne Odluke o izmjeni Statuta Grada Požege, prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Statutarnu Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Gradskog muzeja Požega, kao i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut Gradske knjižnice i čitaonice Požega.


Gradski vijećnici usvojili su Odluku o obavljanju usluge parkiranja na javnim parkiralištima kojom pravo na povlaštenu kartu pored roditelja i udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata mogu sada ostvarivati i djeca poginulih branitelja iz Domovinskog rata. Odlukom o sufinanciranju troškova Katoličke osnovne škole u Požegi u školskoj godini 2019./2020. nastavit će se sufinanciranje materijalnih troškova Katoličke osnove škole i plaća za dva učitelja u produženom boravku u istim iznosima kao i u protekloj školskoj godini, odnosno u iznosu od 320 tisuća kuna.

Vijećnici su između ostalog prihvatili i prijedlog Odluke o IV. izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Požege, Odluku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Požege, Odluku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Požege te Odluku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Požege.

Usvojena je i Odluka programa korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Požege za 2019. godinu, Odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi na dijelu nekretnine katastarske oznake k.č.br. 4482/1, k.o. Požega, Odluka o osnivanju postrojbe civilne zaštite, te prijedlog Zaključka o predlaganju kandidata za suce porotnike Općinskog suda u Požegi.Tagovi: sjednica, gradsko vijeće, grad požega, sjednica gradskog vijeća grada požege

48 SATI NA 034PORTALU

.

PROMETNA U VELIKOJ: Automobilom skoro uletio u obiteljsku kuću, odvezla ga Hitna pomoć

.

PROMETNA NESREĆA U POŽEGI: Jednu osobu odvezla Hitna, auto završio na nogostupu

.

Forum žena SDP-a Požega dao podršku žrtvama nasilja i prosvjedu „Pravda za djevojčice“

.

Subotnja šetnja Požegom 19.10.2019.

.

Matej Skuzin: ʺNetko nam na biciklističkoj stazi na Šicani podmeće zamke kako bi se ozlijedili!ʺ

.

Ovaj ljepotan je kod Ivandola pobjegao vlasniku, zove se Ben- jeste li ga vidjeli?

.

Goal Ballom obilježili Dan bijelog štapa u Katoličkoj osnovnoj školi

.

Na požeškom zavodu za zapošljavanje u rujnu je evidentirana 2.121 nezaposlena osoba

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Yorkshire terijer štenad

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Hrvatica Zorka najtraženija je top-kriminalka

.

ʺJe li Matej Mitrović jedan od najpodcjenjenijih hrvatskih igrača?ʺ

.

Pretežno sunčano, i dalje iznadprosječno toplo

.

Teška prometna u Požegi - Vozači završili u bolnici s teškim ozljedama

.

GKUD Požega sutra putuje na Državnu smotru koreografiranog folklora

.

U Kaptolu postavljena biciklistička stanica koja je početak aktivnog razvoja turizma

.

Otvoren natječaj za stipendije Grada Požege

.

Prelazi li Zdravko Ronko sad iz MB365 u klub HDZ-a?!

.

AUTOM NA LIVADU: Prometna nesreća između Požege i Mihaljevaca

.

Provaljeno u dva radna stroja, požar i oštećenje tuđe stvari, prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

.

Spar, Pepco, TEDi, Bipa, Tutto Bene, Intersport: Požega Shopping Capitol se otvara za manje od tjedan dana

.

Naš ministar Aladrović: Od reforme ne odustajemo, povlaštene mirovine sada nisu na redu !!

.

Aleja kestenova: Započela modernizacija i zadnje dionice

.

Članovi Gradskog pjevačkog zbora Lipik u Cerniku sudjelovali na ʺSusretu pjevačkih zborovaʺ

.

Dan kruha proslavili najmlađi Lipičani u Dječjem vrtiću Kockica!

.

Struje neće biti ...

.

Bablje ljeto: Danas će prevladavati sunčano i toplo vrijeme

FOTONALAZ

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste