NASLOVNADRUŠTVO
Sedam zakona za pečenje hrskavih, a sočnih zamrznutih krumpirića

FOTO: Stockfood

Sedam zakona za pečenje hrskavih, a sočnih zamrznutih krumpirića

12.7.2020. 09:45 | Punkufer.hr IZVOR: punkufer.dnevnik.hr PREGLEDA: 1191

Savršeni pomfrit možete ispeći u pećnici, bilo na papriru za pečenje ili rešetci, a najbolje ga je poslužiti s kiselkastim umacima kako biste dobili što više okusa...

Zamrznuti krumpirići odličan su prilog kad nam treba brzinsko rješenje, a ako slijedimo trikove kuhara, mogu biti još ukusniji.

Bez gužve u limu


Krumpirići iz pećnice mogu biti hrskavi izvana, a meki iznutra. Odlučite li se na tu metodu, stavite ih u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i to u jednom sloju tako da „nema gužve“. Kako bi bio hrskav ne treba dodavati previše ulja. Ulje možete uliti u bočicu s raspršivačem i pošpricati ga prije pečenja. Uvijek ga stavite u prethodno dobro zagrijanu pećnicu.

Tajna hrskavosti

Krumpiri će biti hrskavi i ako ih umjesto u limu, ispečete na rešetci ispod koje stavite posudu kako ne biste imali previše posla s čišćenjem pećnice. Upalite ventilator kako bi vrući zrak mogao neprestano strujati između krumpirića.

Prirodni pojačivači okusa

Kiseline u umacima služe naglašavanju ostalih okusa. Stoga, poslužite krumpiriće uz kakav umak uz dodatak limuna ili octa. Kiseli krastavci ili ljuto-kiseli umak odličan su dodatak. Pazite da ne pretjerate s količinom umaka kako ne bi bili gnjecavi.

Pravi trenutak za sol

Začine poput soli i papra najbolje je dodati netom nakon vađenja krumpira iz pećnice. Ako su vrući, začini će lakše zalijepiti za krumpiriće, a okus će biti bolji.

Poučak o čuvanju u hladnjaku

Uvijek kada možete, potrošite cijelo pakiranje u jednom pečenju. Ostavite li načetu vrećicu u zamrzivaču veći je rizik od stvaranja kristala koji će pokvariti okus. Višak iz vrećice najbolje je prebaciti u posudu koja se može dobro zatvoriti.

Više okusa

Granule češnjaka, mljevena ljuta ili slatka paprika, kao i pokoja kap aromatiziranog ulja čine značajnu razliku u okusu krumpirića. Pred kraj pečenja možete dodati i naribanu mozzarellu ili neki drugi, topivi sir – pa i poslužiti uz višak umaka bolognese.

Trik s pivom

Napravite brzinsko tijesto od šalice brašna i začina te dodajte jedno jaje i izmiješajte. Polako ulijte i oko šalice piva miješajući dok ne dobijete fino tijesto u koje umočite krumpiriće kako bi bili još hrskaviji nakon pečenja.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr





Tagovi: krumpirići, trik, kuhanje

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

1. Cosa Nostra tuning&style show

.

Stožer obavijestio o novim brojkama

.

U tijeku saniranje glavnog kolektora u koritu rijeke Pakre

.

Danas dva nova slučaja koronavirusa u Požeštini, ukupno trenutno imamo sedmero oboljelih

.

Čestitamo blagdan Velike Gospe

.

Legendarni pjevač Kićo Slabinac je nakon operacije srca u životnoj opasnosti

.

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija Požeške biskupije

.

Biskup Škvorčević predvodio slavlje predvečerja Velike Gospe

Ponuda zajam (KREDIT) 100% od garancija

Ponuda zajam (KREDIT) 100% od garancija

Ponuda zajam (KREDIT) 100% od garancija

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Pogledajte kako rade trgovački lanci i šoping centri na Veliku Gospu

.

Najniža temperatura zraka od 17 do 19, a najviša od 25 do 27 °C

.

VJEROVALI ILI NE: U Slavoniji ćemo brati banane

.

PEVEX gradi centar u Požegi i traži zemljište!

.

Počinje veliki popis poljoprivrede na selu

.

SLUŽBENI PODACI: Rekordnih 208 novozaraženih u protekla 24 sata

.

Na adrese poljoprivrednika poslani novi ugovori vrijedni gotovo 25 milijuna kuna

.

Kako će se odvijati nastava na jesen?

.

Pet brodskih obitelji dobilo opremu za prvorođenče

.

Danas će bez struje biti...

.

Danas novozaražena dva stanovnika Požeštine koji imaju trenutno prebivalište u Zagrebu

.

Policija i ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti u prometu

.

Jučer četiri prometne nesreće i požar na otvorenom

.

AUSTRIJSKI MEDIJI: “Namješta li Hrvatska broj zaraženih?”

.

Tiramisu s borovnicama: Recept za ukusnu voćnu verziju obožavanog deserta

.

Danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku

.

Danas će bez struje biti...

FOTONALAZ

Još jedno genijalno požeško parkiranje