Sedam članova BBK Požega vozilo utrku XCM Javorica - 2. kolo Slavonske brdsko biciklističke lige

26.4.2023. | 09:20

PŠS
IZVOR: sport-požega.hr

Pregleda: 972

Čitatelji ocijenili:

5

FOTO: Radio Slatina

26.4.2023. | 09:20 | PŠS
IZVOR: sport-požega.hr
Pregleda: 972

Čitatelji ocijenili:

5

SLATINA- Drugo koloSlavonske brdske biciklističke lige (SBBL) voženo je u subotu, 22. 04. 2023., a to je ujedno bio i jedini maraton u ovogodišnjem kalendaru. Utrka XCM Javorica starta i završava na istoimenom jezeru južno od Slatine,a domaćin i odličan organizator bila je ekipa iz lokalnog BK Slatina.Brdsko biciklistički klub Požega je na ovoj utrci nastupio sa 7 natjecatelja. Najbolji rezultat postigao je Noa Begović,koji je u svojoj drugoj utrci u kategoriji kadet došao do prve pobjede, a iako konkurencija nije bila naročita jaka (uz Nou nastupio je još samo Dominik Jonaš iz BK Bor) pobjedi se nikad ne gleda u zube...

Osim toga, za dečka od 14 godina već je uspjeh i završiti maraton, kako zbog dužine utrke tako i zbog dosta blata koje se zadržalo na stazi kao posljedica nedavnih kiša. Stoga, bravo Noa!

Odličnu vožnju odradio je i Tihomir Šatrović u veteranima B, koji je od ukupno 13 natjecatelja zauzeo 2. mjesto.

Iako se od Kreše Pavičića uvijek očekuje najviša stepenica postolja u veteranima C,ovaj put se morao zadovoljiti s 3. mjestom, zaokruživši time puni set medalja za klub.

Najviše predstavnika BBK Požega je imao u veteranima A,od ukupno 12 natjecatelja trojica su bili članovi BBK. Tomislav Matešić je bio 5., Filip Franić 8., a David Franić 9.

U elitu Nino Pavičić je bio 8. od ukupno 15 natjecatelja.

Pobjednik najvažnije kategorije je Denis Bogović (BBK ASI Varaždin), drugi je bio individualac Saša Jeftinić, a treći Patrik Bogovići z BK CRO MTB Zagreb.Treće kolo SBBL-a vozi se iduće nedjelje, 30. travnja u Požegi,a riječ je o utrci s najdužom tradicijom u Slavoniji odnosno jubilarnoj dvadesetoj MTB utrci "Šicana 2023" u organizacija Brdsko biciklističkog kluba Požega

Šicana je teška, fizički naporna i tehnički zahtjevna što većina biciklista najviše i voli, održava se na obroncima Požeške gore, samo nekoliko kilometara južno od centra grada, a već treći put zaredom se vozi u obliku XCO utrke.Prijave za XCO "Šicana 2023" su na dan utrke od 8,00 do 10,00 sati. Start prve utrke (kategorije U13 M/Ž) je u 10,00, start druge utrke (žene, veteran B, veteran C, sport, e-bike) u 11:00, a start treće utrke (elite, junior, kadet, veteran A) u13:00 sati. Ručak je predviđen od 14,30 sati, a proglašenje pobjednika je u 15,00 sati.

Poveznicu na pravila utrke, link na prijave, popis prijavljenih, video s utrke 2022., a nakon utrke i službene rezultate te foto i video galeriju možete pronaći na Kalendaru utrka SBU:https://slavonska-biciklisticka-udruga.hr/utrke/.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI