Održana komemoracija za Jožefa Skočira

Komemoracija J. Skočir
(FOTO: HPD Sokolovac)

31.10.2023. | 11:02 | B.H.
Pregleda: 1444

HPD "Sokolovac" Požega u svojim prostorijama održao je komemoraciju za Jožefa Skočira svoga istaknutog dugogodišnjeg člana te jednog od osnivača HGSS-a.Tom prilikom mogle su se čuti brojne informacije o njegovom plodonosnom životu, koji je proveo u zdravlju, radu i veselju.

U 95. godina svoga života svojim entuzijazmom i radom pokazao je prave životne vrijednosti koje ostaju svim mladina kao vječna inspiracija.
Pedesetih godina prošlog stoljeća Jožef se iz Slovenije doselio u Požegu te se odmah aktivno uključio u planinarstvo i svojim radom i idejama doprinosio njegovom napretku. Tijekom života iskreno se veselio snijegu te mu je skijanje bio hobi ali i strast. Također je bio i veliki kolekcionar skija koje je uvijek volio podijeliti sa svima.Poseban osjećaj je imao prema mladima koje je učio skijati te im prepričavati svoje životne priče. Tijekom života bio je osvajač brojnih vrhova te istaknuti planinar koji je uvijek rado bio viđen u Društvu. Njegovo djelo ostaje vječna inspiracija onima koji dolaze. Komemoraciju je vodio predsjednik Društva Bruno Horvat koji je izrazio iskreno saučešće nazočnim članovima obitelji ispred HPD "Sokolovac" Požega.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI