Promocija visokogorskih uspona Silvije i Ratimira Čajke članova HPD ’Sokolovac’ Požega

3.3.2023. | 11:18

B.H.

Pregleda: 1700

NOVO

DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI: Tijekom protekla tri dana krv je dalo 339 dobrovoljnih darovatelja
Škola plivanja Grada Požege i Požeškog športskog saveza održat će se od 10. do 28. srpnja 2023.
Djelatnici dm-a više nemaju najveće plaće, prestigao ih jedan drugi trgovački lanac
SVEČANA PRISEGA U POŽEGI: Domovini prisegnulo ukupno 56 ročnika
CIJENE LETE U NEBO: Ljetovanje u Hrvatskoj za Hrvate nedostižan san
Dobra vijest za najteže oboljele: Znatno se ubrzavaju dijagnostički pregledi kod ljudi koji bi mogli imati rak
Provjerite imate li ga u kuhinji: Popularni začin povučen s polica
Omiljena talijanska tjestenina napravljena tako da pokupi i zadnju kap umaka s tanjura
POŽEGA: 43-godišnji vozač skrivio prometnu nesreću pa pobjegao
HEP ZA DANAS NAJAVIO RADOVE: Evo tko će i kada ostati bez struje

FOTO: HPD Sokolovac Požega

3.3.2023. | 11:18 | B.H.
Pregleda: 1700

Bračni par Čajka nakon nekoliko godina osvajanja značajnih svjetskih vrhova odlučio je podijeliti svoja iskustva i doživljaje s građanima grada Požege te ostalim zainteresiranim planinarima. U Gradskoj knjižnici Požega održan je zanimljiv događaj odnosno promocija; "Od Papučkih jaglaca , Hrvatskog dana planinara , preko Mont Blanca, Elbrusa, Ararata do Kilimandžara u organizaciji HPD „Sokolovac“ Požega.Moderator večeri je bila Vesna Matoković koja je ukratko predstavila organizaciju i kako je došlo do ideje za promociju planinarskih uspona. Sve prisutne tom prilikom je pozdravio i predsjednik Društva Bruno Horvat koji je promovirao nadolazeće "Papučke Jaglace" te centralnu planinarsku proslavu u Hrvatskoj kojoj su požeški planinari domaćini. Glavni predavači večeri Silvija i Ratimir Čajka predstavili su svoje planinarske poduhvate koji su bili brojni u proteklih nekoliko godina.
Navedeni bračni par ima osvojenih 6 vrhova iznad 4.000 metara počevši od Signalkuppe 4554 m, Breithorn 4164 m, Mont Blanc 4810, Elbrus najviši vrh Europe s 5642 m, Ararat 5165 m najviši vrh Turske te Kilimanjaro 5895 m najviši vrh Afrike. Prilikom predavanja i predstavljanja uspona koje je pratila video projekcija i fotografije, brojne posjetitelje prizori su ostavljali bez daha. Obitelj Čajka je pričala također o svojim planinarskim počecima te prvim usponima koji su svakako ostali upečatljivi svima.Prilikom predavanja bilo je zanimljivo čuti pripreme kroz koje su prolazili te brojne adaptacije na klime i vremenske zone. Osim u knjižnici obitelj Čajka je predstavila svoje uspone na brojne svjetske planine i članovima HPD "Sokolovac" Požega u PD "Lapjak" u Velikoj gdje se skupio veliki broj članstva te uz druženje i večeru ugodno su zaokružili ovu planinarsku priču.Tehničku podršku promocijama davao je iskusni planinar Hrvoje Mikolčević. Temeljem navedenih uspjeha Društvo ih je kandidiralo za Godišnju nagradu Požeško-slavonske županije te za nagradu Požeškog sportskog saveza.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI