Šarlota s jagodama: Osvježavajuća torta koja se brzo priprema i nestaje za čas

FOTO: Stockfood

22.2.2021. | 10:02 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 1244

Ako ste među onima koji nestrpljivo čekaju sezonu jagoda, onda imamo još jedan recept koji bi vam se mogao svidjeti.

Radi se o šarloti od jagoda, torti kojoj nije odoljela ni Nataša Pralica. Nakon što ju je napravila, torta je, kaže otišla u nekoliko sati. Napomenula je kako se šarlota može praviti s voćem po želji, a i kremice su promjenjive.

No, mi vam danas ipak donosimo njezin recept s jagodama. Prije nego se bacite na pripremu, dobro je znati i da je šarlota dosta brzo gotova i ne peče se.


SASTOJCI


ZA KREMU:
- 1 limun šećer
- 1 vanilin šećer
- 150 grama šećera u prahu
- 600 ml čvrstog jogurta
- 150 grama sira mascarponea
- 2 vrećice mljevene želatine
- 200 ml slatkog vrhnja

OSTALO:
- 500 grama jagoda (možda malo više - ovisi o dekoraciji)
- 400 grama piškota
- 300 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer

PRIPREMA

KREMA S JOGURTOM I MASCARPONEOM:

1. Želatinu pripremite s vodom kako je navedeno na poleđini vrećice i ostavite da nabubri, možete ju pripremiti u lončiću.

2. Za to vrijeme izradite slatko vrhnje i dodajte limun šećer i vanilin šećer, izmješajte.

3. Dodajte šećer u prahu, jogurt i mascarpone, sve sjedinite.

4. Želatinu otopite iznat vatre koja je namještena na najmanje. Nataša napominje da ona podigne još iznad (drži u zraku) da toplina lagano otapa želatinu da ne bude vruća.

5. Želatinu lagano ulijte u kremu i dobro izmješajte

(Izvor: zadovoljna.hr)


VIŠE NA TEMU:
JAGODE
SASTOJCI
RECEPT
TORTA
DESERT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI