FOTO: Stockfood
Ako ste među onima koji nestrpljivo čekaju sezonu jagoda, onda imamo još jedan recept koji bi vam se mogao svidjeti.
Radi se o šarloti od jagoda, torti kojoj nije odoljela ni Nataša Pralica. Nakon što ju je napravila, torta je, kaže otišla u nekoliko sati. Napomenula je kako se šarlota može praviti s voćem po želji, a i kremice su promjenjive.
No, mi vam danas ipak donosimo njezin recept s jagodama. Prije nego se bacite na pripremu, dobro je znati i da je šarlota dosta brzo gotova i ne peče se.
SASTOJCI
ZA KREMU:
- 1 limun šećer
- 1 vanilin šećer
- 150 grama šećera u prahu
- 600 ml čvrstog jogurta
- 150 grama sira mascarponea
- 2 vrećice mljevene želatine
- 200 ml slatkog vrhnja
OSTALO:
- 500 grama jagoda (možda malo više - ovisi o dekoraciji)
- 400 grama piškota
- 300 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
PRIPREMA
KREMA S JOGURTOM I MASCARPONEOM:
1. Želatinu pripremite s vodom kako je navedeno na poleđini vrećice i ostavite da nabubri, možete ju pripremiti u lončiću.
2. Za to vrijeme izradite slatko vrhnje i dodajte limun šećer i vanilin šećer, izmješajte.
3. Dodajte šećer u prahu, jogurt i mascarpone, sve sjedinite.
4. Želatinu otopite iznat vatre koja je namještena na najmanje. Nataša napominje da ona podigne još iznad (drži u zraku) da toplina lagano otapa želatinu da ne bude vruća.
5. Želatinu lagano ulijte u kremu i dobro izmješajte
(Izvor: zadovoljna.hr)