Neočekivano ukusno i slasno: Recept za svinjske kotlete s jagodama

Neočekivano ukusno i slasno: Recept za svinjske kotlete s jagodama

FOTO: Shutterstock

10.5.2023. | 09:16 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1563

U hrvatskim kuharicama jagode se obično koriste u pripremi različitih voćnih salata, kolača i torti.No ovo slasno bobičasto voće koje je trenutno nalazi u sezoni možete sljubiti i sa slanim jelima.Posebno dobro slagat će se sa svinjetinom.

Svinjski kotleti s jagodama u balzamičnom octu neočekivano su sjajna kombinacija. Riječ je o jelu koje je savršeno sočno i ukusno, a priprema se tek s nekoliko sastojaka.

Sastojci za svinjske kotlete s jagodama:

4 kotleta s kostima debljine oko 2,5 centimetara

450 g svježih jagoda 65 ml balzamičnog octa

1 žlica smeđeg šećera

sol i papar po želji

biljno ulje za pečenje

Priprema svinjskih kotleta s jagodama: Posolite i popaprite kotlete s obje strane. U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepržite kotlete. Pecite ih 4-6 minuta sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i termički se ne obrade do kraja. Prebacite ih na tanjur i pokrijte aluminijskom folijom. U istu tavu stavite očišćene jagode narezane na manje komade, balzamični ocat i šećer. Sve dobro promiješajte i kuhajte sve zajedno na umjerenoj temperaturi oko tri do četiri minute. Dobro popaprite umak. Nastavite kuhati umak još tri do četiri minute. Poslužite pečene kotlete s pripremljenim umakom na bazi jagoda i balzamičnog octa. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI