Neočekivano ukusno i slasno: Recept za svinjske kotlete s jagodama

FOTO: Shutterstock

10.5.2023. | 09:16 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 833

U hrvatskim kuharicama jagode se obično koriste u pripremi različitih voćnih salata, kolača i torti.No ovo slasno bobičasto voće koje je trenutno nalazi u sezoni možete sljubiti i sa slanim jelima.Posebno dobro slagat će se sa svinjetinom.

Svinjski kotleti s jagodama u balzamičnom octu neočekivano su sjajna kombinacija. Riječ je o jelu koje je savršeno sočno i ukusno, a priprema se tek s nekoliko sastojaka.

Sastojci za svinjske kotlete s jagodama:

4 kotleta s kostima debljine oko 2,5 centimetara


450 g svježih jagoda 65 ml balzamičnog octa


1 žlica smeđeg šećera

sol i papar po želji

biljno ulje za pečenje

Priprema svinjskih kotleta s jagodama: Posolite i popaprite kotlete s obje strane. U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepržite kotlete. Pecite ih 4-6 minuta sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i termički se ne obrade do kraja. Prebacite ih na tanjur i pokrijte aluminijskom folijom. U istu tavu stavite očišćene jagode narezane na manje komade, balzamični ocat i šećer. Sve dobro promiješajte i kuhajte sve zajedno na umjerenoj temperaturi oko tri do četiri minute. Dobro popaprite umak. Nastavite kuhati umak još tri do četiri minute. Poslužite pečene kotlete s pripremljenim umakom na bazi jagoda i balzamičnog octa. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI