>
Pozega
1 lip.
26°C
2 lip.
28°C
3 lip.
28°C
4 lip.
28°C
5 lip.
30°C
6 lip.
29°C
7 lip.
30°C
>
Pozega
1 lip.
26°C
2 lip.
28°C
3 lip.
28°C
4 lip.
28°C
5 lip.
30°C
6 lip.
29°C
7 lip.
30°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Samo 5 sastojaka: Recept za fantastični kolač s namazom od lješnjaka i čokolade

FOTO: Getty Images

14.5.2021. | 09:54 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 2228

Hrskavi listići s pudingom od vanilije i namazom od lješnjaka i čokolade brzinski su desert kojem možete dodati i kakvo sezonsko voće poput jagoda.

Lisnato tijesto je idealno za brzinske, a opet fine slastice za koje ne treba previše truda ni sastojaka. Talijanski millefoglie ili francuski mille feuille klasici su koji kombiniraju slatičarsku kremu s voćem, ali slojeviti lisnati kolači nude bezbrojne mogućnosti kombiniranja sastojaka.

Jedna od dobitnih kombinacija je ona vanilije i čokolade, a dodatno je, prema želji možete obogatiti jagodama ili malinama, ukastiti orašastim plodovima ili usitnjenim krokantom… Imate li više vremena, umjesto instant pudinga poslužit će i domaći puding kojeg jednostavno možete napraviti od kombinacije šećera, škrobnog brašna i arome ili mahune vanilije. I pokoja kap ruma za kolače je dobrodošla.


Sastojci za lisnati kolač


500 g lisnatog tijesta
500 ml mlijeka
80 g šećera + za posipavanje
2 vrećice instant pudinga od vanilije
Staklenka namaza od lješnjaka i čokolade


Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnja Celzija. Tijesto razvaljajte na dva pravilna pravokutna lista veličine lima za pečenje i izbockajte vilicom. Obložite lim papirom za pečenje pa na njega stavite prvi list tijesta i pospite s 2 žlice šećera. Prekrijte ga papirom za pečenje, a zatim s drugim limom ili posudom za pečenje kako tijesto ne bi previše naraslo. Pecite oko 15-20 minuta.

2. Pred kraj pečenja provjerite boju tijesta – trebala bi biti zlatna. Izvadite tijesto da se hladi. Kad se ohladi, razrežite koru od lisnatog tijesta na jednake pravokutnike. Ponovite postupak s drugim listom tijesta.

3. Skuhajte puding od vanilije prema uputama na pakiranju pa ga pokrijte plastičnom folijom da se ne stvori kožica i ostavite da se hladi.

4. Slažite tijesto naizmjenično premazujući kremom od vanilije i namazom od čokolade. 

(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,88%
2. Ne, neću izaći - 33,23%
3. Ne znam - 32,89%
Ukupno glasova: 35659
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI