Samo 3 sastojka! Recept za prefinu vučenu svinjetinu koja će biti zvijezda svakog sendviča


(FOTO: Shutterstock)

5.11.2022. | 11:34 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1251

Vučena svinjetina popularno je jelo američke kuhinje. Riječ je o komadu svinjetine – najčešće lopatice – koja se dugo termički obrađuje na laganoj temperaturi kako bi meso omekšalo toliko da se vilicom može usitniti na tanke trakice. Mekano meso se potom miješa s umakom za roštilje (BBQ umakom) te najčešće poslužuje u sendvičima.

 

Iako se tradicionalno priprema u američkim roštiljima s poklopcem, ili električnim kuhalima za sporu termičku obradu poput slow cookera ili crock pota, vučenu svinjetinu možete napraviti i u pećnici. Potrebno vam je samo nabaviti lonac od lijevanog željeza poput dutch ovena.


 


Da bi svinjetina imala fin okus često se sljubljuje s velikim nizom začina. Umjesto toga možete je začiniti i sa svega dva proizvoda – kolom te već gotovim BBQ umakom.

 

Sastojci za vučenu svinjetinu:

1 -1,5 kg svinjske lopatice

350 ml cole

1 boca barbeque umaka

Priprema vučene svinjetine:

Zagrijte pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva.

U lonac od lijevanog željeza stavite svinjsku lopaticu te je zalijte s colom. Poklopite lonac i stavite u pećnicu na tri sata.

Nakon tri sata otklopite lonac i nastavite termički obrađivati još 1 do 2 sata dok meso ne postane toliko mekano da se može „rezati“ vilicom.

Natrgajte meso na trakice i pomiješajte s gotovim BBQ umakom te poslužite. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
SVINJETINA
SENDVIČ
HRANA
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI