Recept kojeg Hrvati obožavaju: Kolač od Nutelle koji je gotov za 20 minuta


(FOTO: punkufer.dnevnik.hr)

22.3.2020. | 18:20 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 11347

"Fine kremaste slastice sigurno su mnogima od nas slaba točka, a ovaj Nutella kolač bez pečenja upravo je jedan od takvih slatkih zalogaja.

Sastojci za Nutella kolač bez pečenja: 

Podloga:



240 g mljevenog keksa
150 ml mlijeka
160 g maslaca ili margarina
95 g šećera
160 g čokolade za kuhanje


Krema:


380 g krem sira (primjerice abc sir)
60 g šećera u prahu
760 ml slatkog vrhnja
240 g Nutelle

Glazura:
200 ml slatkog vrhnja
200 g mliječne čokolade


Priprema:

1. Prvo treba obložiti stijenke kalupa dimenzija 25x25 centimetara (ili nekog sličnih dimenzija) prozirnom folijom. Na dno kalupa staviti papir za pečenje.

2. Zatim treba napraviti podlogu. U širu posudu na štednjaku sipati mlijeko, dodati narezani maslac ili margarin te ubaciti šećer. Miješati do vrenja da se šećer i maslac otope.

3. Zatim u posudu dodati natrganu čokoladu za kuhanje i miješati na vatri da se čokolada otopi. Maknuti s vatre. Na kraju ubaciti mljeveni keks i sve dobro izmiješati da se dobije jednolična smjesa.

4. Smjesu prebaciti u kalup te dobro utisnuti i izravnati (možete koristiti čašu, vadilicu za torte ili neki drugi predmet). Kalup staviti u frižider da se podloga stvrdnjava dok se radi krema.

5. Za kremu mikserom dobro umutiti krem sir sa šećerom u prahu. U drugoj, većoj posudi umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag. U šlag dodati umućeni krem sir te mikserom opet sve sjediniti na najmanjoj brzini.

6. Dobivenu kremu podijeliti na dva jednaka dijela. U jednu polovicu staviti omekšalu Nutellu (sobne temperature) i sve dobro sjediniti mikserom. Izvaditi podlogu iz frižidera i na nju rasporediti bijelu kremu. Navući je do rubova i poravnati.

7. Preko bijele kreme nanijeti tamnu kremu. I nju pažljivo navući do rubova i poravnati.

8. Zatim treba izraditi glazuru. U posudu na štednjaku sipati slatko vrhnje i zagrijati do vrenja. Posudu zatim maknuti s vatre, ubaciti natrganu mliječnu čokoladu te miješati da se čokolada otopi.

9. Oprezno sipati glazuru preko kolača i staviti u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja, a najbolje preko noći.


VIŠE NA TEMU:
KOLAČ
RECEPT
NUTELLA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI