PRISJETIMO SE: Zlatne žice Slavonije 2011.

FOTO: Screenshot YouTube

8.9.2023. | 11:10 | 034portal
Pregleda: 7539

Prije gotovo tjedana dana održane su „Zlatne žice Slavonije“. Ovaj najstariji festival tamburaške glazbe zadnjih 10-ak „rađao“ se gotovo u porođajnim mukama, bezuspješno mu je promijenjeno ime, a novim pristupom u organizaciji mnogi su umjesto inovativnosti donijeli odmak od autohtone Slavonije. Neki su mu oduzimali, drugi dodavali.

Jedan od onih koji sva prepoznatljiva obilježja Slavonije i zajedništvo Požežana objedinio u veselom slavonskom kolu, gdje se na zlatnom vezu raskošne narodne nošnje gizdave šokice, ogleda svo bogatstvo slavonskih polja bio je nekadašnji požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.

Upravo nas je nedavno objavljen video-prilog Zlatnih žica Slavonije iz 2011. godine podsjetio kako se Festivalu i zavičajnoj baštini pristupalo nekad. Nenametljiva sveprisutnost nekadašnjeg gradonačelnika Ronka, od prvog izlaska iz Gradske kuće, i vožnju kočijom oko glavnog mjesta zbivanja, Trga Svetog Trojstva, do otvorenosti i spremnosti na suradnju sa svim akterima koji su uspješno gradili festivalsku priču, i snažnu podršku Turističkoj zajednici Grada Požege, omogućili su Zdravku Ronku, ne samo da iskaže bezuvjetnu ljubav prema rodnom gradu, nego i pozove Požežane na zajedništvo kroz tradiciju koje pruža bolji pogled na ljepšu budućnost.


Koliko smo i jesmo li uopće napredovali u nešto više od 10 godina pogledajte u video-prilogu kojeg smo preuzeli sa YouTube stranice Zdravka Ronka.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI