Požeška pjesnikinja Lana Derkač predstavljat će Hrvatsku na sedmom međunarodnom festivalu poezije En el Lugar de los Escudos


(FOTO: L.D.)

15.11.2022. | 11:02 | L.D.
Pregleda: 1536

Požeška pjesnikinja Lana Derkač predstavljat će Hrvatsku na sedmom međunarodnom festivalu poezije En el Lugar de los Escudos koji je organiziran u glavnom gradu Meksika, ali će se ove godine pratiti preko live streama.

Ove godine festival je posvećen preminulom španjolskom pjesniku Antidiu Cabalu. Na festivalu će nastupiti pjesnici iz Meksika, Španjolske, Vijetnama, Brazila, Tajvana, Portugala, Argentine, Salvadora, Tunisa, Bolivije, Venezuele, Francuske, Dominikanske Republike, Ukrajine, Rusije, Italije, Poljske, Indije, Albanije, Bugarske, Hrvatske… Uz književna čitanja, na festivalu će biti zastupljene i druge umjetnosti poput kazališne, plesne, glazbene.
Program se održava od 14. do 18. studenog, a naša pjesnikinja je na rasporedu 15. studenog u 14 sati po meksičkom vremenu, odnosno u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu. Njene stihove prevela je Željka Lovrenčić. Festival je usmjeren na poticanje mira. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI