Pakrac i Lipik iz perspektive mladih ljudi

Mladi- ilustracija
(FOTO: freepik.com)

10.3.2021. | 09:49 | Mladi Pakraca i Lipika
Pregleda: 1731

Mladost. Širok je to pojam za dva, ne tako velika, grada. Što za Pakrac i Lipik ustvari znači biti mlad? Što nam kao takvima ti gradovi nude, a što nam u njima nedostaje? Gledajući mladost našeg područja, zapitamo se, što za nas znače ova dva grada, što bi u njima htjeli promijeniti ili nadograditi te vidimo li se ovdje u bližoj budućnosti?

Gradovi nam ne pružaju sve ono što bi mladima možda i trebalo. Na stranu stavimo ulaganje u estetiku gradova jer tu zaista daju sve od sebe, ali mladima je potrebno da im gradovi pruže više sadržaja kako bi nas i zadržali tu. Dakle, mladima je prvenstveno potrebno omogućiti više mogućnosti za zaposlenjem kako bi imali sredstva za živjeti u Pakracu i Lipiku. Nažalost, mnogi će se složiti s činjenicom da bez obzira na to što su naši gradovi upoznati s izjavom „vremena se mijenjaju“, to se kod nas ne osjeti. Naime, kročivši u naše gradove, nijednom čovjeku ne promakne da se još uvijek vodimo onom starom „znaš li ti tko je bio moj otac, djed, pradjed“ ili „jesi li svjestan na kojoj stolici sjedi moja mama, baka ili tetka“. Današnji predvodnici moraju shvatiti da smo mi generacije koje nismo proživjele opasnost ’91. Da smo mi generacije koje ćemo zauvijek poštivati povijest o kojoj pišu udžbenici i o kojoj nas uče profesori u školama, ali da nismo generacije koje će se uvažavati po tome tko su i što su bili naši predci. Generacije smo koje želimo da nam se pruži prilika za napredak, prilika u kojoj ćemo moći pokazati ono što jesmo, odnosno ono kroz što ćemo moći pokazati da svojim znanjem i kvalitetom vrijedimo više od onoga odakle potječemo.

Nama mladima ovi gradovi znače više nego što možete zamisliti. U ovim smo gradovima odrasli, ovim smo ulicama „harali“, tu smo napravili svoje prve korake, upoznali svoje prve prijatelje, dobili prvo obrazovanje, a nadamo se da će nam i zadnji koraci biti upravo u Pakracu i Lipiku. U svojoj se budućnosti vidimo u našim gradovima, a kako bi se reklo onom starom, klišejiziranom, izrekom, „na mladima svijet ostaje.“ Tako na mladima i naši gradovi ostaju, stoga gradovi, uložite u nas jer koliko nam pružite, toliko ćemo Vam i vratiti, ako ne i više.


Mladi Pakraca i LipikaSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI