Olimpijac Damir Martin i Pero Kuterovac učenicima Katoličke škole pričali o sportu i nasilju

Olimpijac Damir Martin i Pero Kuterovac
(FOTO: M.M.)

21.2.2018. | 11:22 | Mladen Mirković
Pregleda: 4451

U sklopu školskog projekta „Stop međuvršnjačkom nasilju“, Katolička osnovna škola u Požegi organizirala je susret učenika s hrvatskim veslačem Damirom Martinom u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi."Treći puta provodimo projekt "Stop međuvršnjačkom nasilju", prošle godine smo to obilježili plesom, a ove godine smo si uzeli sport kao pokretač borbe protiv nasilja.


Današnji gosti su olimpijac, veslač Damir Martin i njegov trener Pero Kuterovac koji će učenicima od prvog do osmog razreda pričati o sportu, njegovoj važnosti ali i o vršnjačkom nasilju te samom odupiranju takvog oblika nasilja." rekle su nositeljice projekta Ivana Mršić i Ivana Mance

"Drago nam je da se možemo odazvati na ovakve pozive i sudjelovati u ovakvim projektima te usmjeriti i što više približiti sport mladima te pokazati važnosti bavljenja sportom.

U sportu nema nasilja već oko sporta jer sport je većinom fer rat u kojem bolji pobijedi. Tako ćemo i mi danas poslati poruku ovim mladim ljudima da nasilje ne vodi ničemu te da u sportu moraš biti mudriji i pametniji kako bi pobijedio, a ne agresivan i nasilan." - rekao je Pero Kuterovac"Za vrijeme rata četiri godine sam proveo kao prognanik iz Vukovara u Njemačkoj nakon čega smo se obitelj i ja vratili u Zagreb gdje sam krenuo plivati te sam tada upoznao Peru i skroz do sada smo zajedno.

Nekog nasilja fizičkog prema meni u tim, ali i daljnjim vremenima nije bilo, većinom pasivno nasilje jer govor moga kraja i značenje nekih riječi su se drugačije izgovarale pa sam tako jednom prilikom postavio pitanje kada smo trebali napisati što vidimo na slici, a ja sam tada rekao kako može biti kašika s početnim slovom ž nakon te moje izjave razred se počeo smijati i na temelju toga i zezati. Nasilje nije samo fizički obračun već i verbalni, putem interneta, mobitela, društvenih mreža, uvredljivih sadržaja i mnogih drugih oblika.

Sport je odlična podloga za disciplinu i samopouzdanje jer kroz sport naučimo puno toga što nam pomogne u daljnjoj budućnosti i samom životu jer što smo različitiji to smo bogatiti." - poručio je Damir Martin

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI