Održan još jedan memorijalni maraton „Stazom mučeništva“ Pakrac - Bučje

16.1.2020. | 10:07

Compas.com.hr
IZVOR: Compas.com.hr

Pregleda: 1533


(FOTO: Compas.com.hr)

16.1.2020. | 10:07 | Compas.com.hr
IZVOR: Compas.com.hr
Pregleda: 1533

Četrnaest hrvatskih maratonaca, uključujući članove Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ i članove Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“ na čelu s našim poznatim maratoncem Duškom Štrbcem danas je sudjelovalo na memorijalnom maratonu Pakrac-Bučje koji nosi naziv ”Stazom mučeništva”.

Ovaj se maraton već niz godina održava u organizaciji Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije u znak sjećanja na 16. siječanj 1992. godine, dan kad je izvršena posljednja razmjena zatočenika zloglasnog logora Bučje.
Logor Bučje je bio prvi koncentracijski logor u Domovinskom ratu koji je osnovan 17. kolovoza 1991., dva dana prije općeg napada na Pakrac i Lipik. Zatvoren je nakon oslobađanja ceste Pakrac – Požega i održavanja posljednje razmjene zatočenika logora - 16. siječnja 1992. godine na Gavrinici.


Na mjestu logora uređeno je spomen obilježje i izgrađena kapelica posvećena sv. Antunu Pustinjaku, a svake se godine ondje održava obilježavanje godišnjice razmjene zatočenika logora Bučje.

(IZVOR: www.compas.com.hr)

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI