Od danas zatvor za napuštanje životinja

Napušteni pas- ilustracija
(FOTO: Prijatelji životinja)

2.4.2024. | 12:17 | Prijatelji životinja
Pregleda: 1705

Danas su stupile na snaguizmjene i dopune Kaznenog zakona, a s njima idugoočekivane pozitivne promjeneu zaštiti životinja! Napuštanje kućnog ljubimca, domaće ili divlje životinje prijavljuje se policiji ili općinskom državnom odvjetništvu. Kazna je do godinu dana zatvora, odnosno do dvije ako je napuštanjem prouzročena smrt životinje ili je napušten veći broj životinja. Povisuju se kazne za kazneno djelo ubijanja i mučenja životinja na kaznu zatvora do dvije godine ili do tri godine ako se ta kaznena djela počine iz koristoljublja. Također, zlostavljačima i ubojicama životinja odsad se može izreći sigurnosna mjera zabrane držanja i nabavljanja životinja, u trajanju od jedne od pet godina.

13. travnja 2024. u 11 sati na zagrebačkome Trgu kralja Tomislava okupit će se gomila istomišljenika sa stavom da životinje zaslužuju svoja prava te da one nisu ovdje kako bismo ih iskorištavali, ubijali, napuštali i zlostavljali.„Vrijeme je da se javno usprotivimo ovakvim praksama! Vrijeme je da kažemo dosta zlostavljanju i nedostatku empatije prema životinjama! Ovo što se događa životinjama nikome ne bi trebalo biti normalno niti bi se smjelo tolerirati. Životinje se ne mogu same pobuniti i zauzeti za sebe – stoga trebaju nas da dignemo glas u njihovo ime. Mi izravno ili neizravno pridonosimo njihovoj patnji ili zaštiti. Stoga smo mi ti koji moramo poručiti da se nešto mora promijeniti!” izjavili su Prijatelji životinja ususret Maršu, donosećipopis od 35 razlogazašto bi se baš svatko trebao pridružiti Maršu za životinje 13. 4. 2024.


Komentari (1)
jolinecrimson
2.4.2024.
Supruga je kupila kapsule koji su promijenili naš sks, sada isti kao i prije vjenčanja dugačak, strastven, S kamenom rkcijom i osjećam se kao pastuh, a supruga želi još i još. Savjetujem svima da isprobaju ove kapsule, moja supruga je kupila ovdje---- httpsdo.mybkmaca
* Komentari su mišljenja korisnika i ne odražavaju stav nakladnika ili uredništva 034portala. 034portal ne može biti odgovoran za stavove iznesene u komentarima korisnika. Svaki korisnik odgovara za svoj komentar ponaosob. Zabranjeno je vrijeđanje, klevetanje, širenje mržnje i svako drugo kršenje Zakona RH. Ako smatrate da su u komentarima povrijeđena Vaša prava, javite nam na adresu [email protected].

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI