Na imanju mladog Antonija iz Golo Brda pravo je malo životinjsko carstvo: ’Sve se stigne kad ima volje!’

Imanje Antonija Marića
(FOTO: 034 PORTAL)

21.1.2024. | 10:19 | 034 portal
Pregleda: 11879

Mladi poljoprivrednik i svinjogojac iz mjesta Golo Brdo, Antonijo Marić, doista je prava rijetkost današnjice. Ovaj mladić na svom imanju brine o nekoliko vrsta životinja; Crnoj slavonskoj svinji, Mangulicama, mini (vijetnamskim) svinjama, mini kozama, patkama, ovcama te nekoliko vrsta kokoši. Doista bi se moglo reći da Antonijo uzgaja pravo malo životinjsko carstvo."Počeo sam se s 14 godina intenzivnije baviti životinjama iz hobija, a ljubav prema životinjama na mene su prenijeli moji roditelji koji su također imali svinje u mom djetinjstvu, a koji mi pomažu na imanju kao i moja supruga Gabrijela te punica Ivanka. OPG još uvijek nemam, ali mi je u planu otvoriti ga u skorijoj budućnosti", govori nam Antonijo.

"Kad bih vam morao opisati jedan dan u mom životu, on izgleda ovako: ujutro se dijeli hrana i očiste se boksevi, onda se tek pije prva jutarnja kava nakon koje opet kreću pripreme za poslijepodnevno hranjenje i tako u krug. No, vremena za život imam jer sve se može kad se hoće, a i nisam sam. Puno mi pomažu svi ukućani."

Što se tiče isplativosti i zarade od svinjogojstva, Antonijo nam kaže da bi se danas i moglo dobro zaraditi jer su cijene mesa skočile u nebo, no u ovom području teško jer ljudi ipak radije kupuju po trgovačkim centrima nego kod domaćih proizvođača."Tko radi, ne boji se gladi! Najsretniji sam kad moj sin Teo, koji ima tek godinu i četiri mjeseca, pomaže svom tati hraniti i brinuti oko životinja, tad mi je srce puno jer znam da mu prenosim tu ljubav kao što su meni moji usadili", kaže nam Antonijo za kraj.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI