Na imanju mladog Antonija iz Golo Brda pravo je malo životinjsko carstvo: ’Sve se stigne kad ima volje!’

Imanje Antonija Marića
(FOTO: 034 PORTAL)

21.1.2024. | 10:19 | 034 portal
Pregleda: 12442

Mladi poljoprivrednik i svinjogojac iz mjesta Golo Brdo, Antonijo Marić, doista je prava rijetkost današnjice. Ovaj mladić na svom imanju brine o nekoliko vrsta životinja; Crnoj slavonskoj svinji, Mangulicama, mini (vijetnamskim) svinjama, mini kozama, patkama, ovcama te nekoliko vrsta kokoši. Doista bi se moglo reći da Antonijo uzgaja pravo malo životinjsko carstvo."Počeo sam se s 14 godina intenzivnije baviti životinjama iz hobija, a ljubav prema životinjama na mene su prenijeli moji roditelji koji su također imali svinje u mom djetinjstvu, a koji mi pomažu na imanju kao i moja supruga Gabrijela te punica Ivanka. OPG još uvijek nemam, ali mi je u planu otvoriti ga u skorijoj budućnosti", govori nam Antonijo.

"Kad bih vam morao opisati jedan dan u mom životu, on izgleda ovako: ujutro se dijeli hrana i očiste se boksevi, onda se tek pije prva jutarnja kava nakon koje opet kreću pripreme za poslijepodnevno hranjenje i tako u krug. No, vremena za život imam jer sve se može kad se hoće, a i nisam sam. Puno mi pomažu svi ukućani."

Što se tiče isplativosti i zarade od svinjogojstva, Antonijo nam kaže da bi se danas i moglo dobro zaraditi jer su cijene mesa skočile u nebo, no u ovom području teško jer ljudi ipak radije kupuju po trgovačkim centrima nego kod domaćih proizvođača."Tko radi, ne boji se gladi! Najsretniji sam kad moj sin Teo, koji ima tek godinu i četiri mjeseca, pomaže svom tati hraniti i brinuti oko životinja, tad mi je srce puno jer znam da mu prenosim tu ljubav kao što su meni moji usadili", kaže nam Antonijo za kraj.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI