NI 5 KM OD CENTRA POŽEGE: ʺNetko je očito renovirao kuću i sav otpad bacio upravo ovdje!ʺ

Divlji deponij u N. Selu
(FOTO: 034portal)

11.4.2021. | 10:13 | M.B.
Pregleda: 5161

Doslovno ste nam zatrpali inbox s fotkama divljih deponija diljem Požeštine, a mi danas objavljujemo priču oko najglomaznijeg kojeg smo, nažalost, imali prilike vidjeti.

Radi se o divljem odlagalištu smeća u Novom Selu, nepunih 5 kilometara od centra grada Požege. Sugovornica nam kaže kako se ovaj deponij ovdje nalazi godinama te da su nazivali i slali apele inspekcijama i raznim institucijama, no nikad se ništa nije poduzelo.
"Evo, uvjerite se i sami da ovdje nam čega nema! Doslovce, ovdje postoji jedna ogromna rupa u koju se baca smeće. Koliko vidim, očito je netko renovirao kuću pa je sav otpad samo iskipao ovdje", govori nam naša sugovornica.
"Ono što treba biti opuštajuća šetnja prirodom na čistom zraku, ovdje je mučenje sa smradom s pogledom na ovu gomilu smeća. Najgore je u vrijeme klanja kad se ovdje baca životinjski otpad, o nesnosnom smradu crkotine najbolje da vam ne pričam. Moj pas bi htio to razvlačiti kad se šetamo (ne dozvolim mu naravno), ali nije on jedina životinja ovdje. Ti se ostatci životinja raznose svuda okolo, a to je izravno ugrožavanje našeg zdravlja", nastavlja ogorčena sugovornica.Fotografije deponija su slali i raznim inspekcijama, ali i lokalnim nadležnim institucijama. Nedavno su dobili odgovor od požeškog Komunalca kojeg možete pogledati ispod.Ne znamo tko će i kada preuzeti odgovornost za divlje deponije te kad će se napokon ovakvi ekološki problemi riješiti, no iskoristit ćemo još jednom priliku da onima kojima možda još uvijek ne znaju kažemo kako je u Požegi otvoreno RECIKLAŽNO DVORIŠTE koje prihvaća većinu otpada.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI