NASLOVNAPOLITIKA
Najvažniji su nam stanovnici Lipika, a naglasak stavljamo na mlade

FOTO: Compas

Najvažniji su nam stanovnici Lipika, a naglasak stavljamo na mlade

4.5.2019. 10:05 | Novinar 034 IZVOR: Compas PREGLEDA: 594

U uredu lipičkog gradonačelnika danas je održana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, njegov zamjenik Slobodan Katunar i predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Mladen Dolić predstavili poticajne mjere i programe usmjerene na daljnje poticanje  i jačanje poduzetništva na području Lipika, kao i na razvoj i unaprjeđenje turizma, a poseban je naglasak stavljen na mlade.

Na konferenciji su čelni ljudi našeg grada istaknuli da su im važni svi njegovi stanovnici, ali naglasak ipak stavljaju na mlade.

Rješavanje stambenog pitanja „Ove godine je proširen krug primatelja potpora Grada Lipika. Gradsko vijeće Grada Lipika usvojilo je Program pomoći stanovništvu grada Lipika u cilju rješavanja stambenog pitanja koje je i jedno od najvećih problema, posebice kada je riječ o mladim obiteljima s većim brojem djece i sve izraženijoj emigraciji lokalnog stanovništva.“, istaknuo je gradonačelnik Vinko Kasana te dodao da će se pomoć dodijeliti kroz 2 mjere za kupovinu kuće ili građevinskog zemljišta te gradnju kuće.


Program je namijenjen mladim obiteljima, odnosno bračnoj ili izvanbračnoj zajednici koja rješava svoje stambeno pitanje, a koju čine podnositelj zahtjeva, njegov bračni ili izvanbračni drug i djeca, ukoliko ih imaju, pod uvjetom da barem jedan od bračnih ili izvanbračnih drugova nije navršio 40 godina života prije objave javnog poziva.

Pomoć za kupnju građevinskog zemljišta najviše može iznositi 20.000,00 kuna ili za kupnju stambenog objekta 30.000,00 kuna te za izgradnju novog stambenog objekta 30.000,00 kuna u postotku kako slijedi:

Mlada obitelj bez djece – do iznosa 40% kupoprodajne cijene; Mlada obitelj s jednim djetetom – do iznosa 45% kupoprodajne cijene; Mlada obitelj s dvoje djece – do iznosa 50% kupoprodajne cijene; Mlada obitelj s troje ili više djece – do iznosa 60% kupoprodajne cijene. Financijska pomoć će se isplatiti podnositelju u tri jednaka obroka kroz 3 godine počevši od godine u kojoj je odobren zahtjev.

Natječaj će se raspisati 6. svibnja 2019. godine i bit će otvoren do 30. listopada ili do iskorištenja sredstava.

 

400.000,00 kuna namijenjeno lipičkim poduzetnicima Za mala i srednja poduzeća, obrtnike i poljoprivrednike, nastavljajući se na prošlu godinu, i ove godine je raspisan javni poziv za dodjelu sredstava.

„Ove godine je sveukupno rezervirano 400.000,00 kuna, 100.000,00 kuna više nego prošle godine, za izgradnju na vlastitom zemljištu, nabavu dugotrajne imovine, certificiranje proizvoda, razvoj turističkih proizvoda te promidžbu. Uz sve povoljnosti koje ćemo imati u Poduzetničkom inkubatoru Lipik za novootvorena poduzeća, uvidjeli smo da je i postojećim poduzetnicima s dugogodišnjim poslovanjem potrebna pomoć.“, naglasio je gradonačelnik.

Javni poziv možete pogledati OVDJE, a otvoren je od 4. travnja 2019. godine s raspoloživim sredstvima kako slijedi:

- Mjera 1.2. Potpora za korisnike koji će graditi poslovne prostore za obavljanje proizvodne i uslužne djelatnosti na vlastitom zemljištu

- Mjera 2.1. Potpore korisnicima za nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme zemljištu s ukupnim iznosom od 275.000,00 kuna

- Mjera 2.3. Potpore korisnicima za certificiranje proizvoda s ukupnim iznosom od 5.000,00 kuna

- Mjera 3.1. Potpora korisnicima za razvoj turističkih proizvoda s ukupnim iznosom od 40.000,00 kuna

- Mjera 4.1. Potpora korisnicima za promidžbu proizvoda i poslovanja u visini od 5.000,00 kuna

 

Prošle godine isplaćena 71.000,00 kuna za ulaganja u razvoj i unapređenje turizma I ove godine je objavljen natječaj za dodjelu potpora za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje turizma na području Grada Lipika. U 2018. godini Grad Lipik je isplatio ukupno 71.000,00 kuna za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje turizma na području Grada Lipika, naglašeno je na današnjoj konferenciji. Potpora se dodjeljuje u iznosu od 2.000,00 kn po ležaju za kvalitetu smještaja s 2 zvjezdice, 3.000,00 kn za kvalitetu smještaja s 3 zvjezdice i 4.000,00 kn za kvalitetu smještaja s 4 zvjezdice. Natječaj će biti otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog 2019. godine.

Tagovi: lipik, mladi, vinko kasana, naglasak na mlade

48 SATI NA 034PORTALU

.

19. kolovoza 1991. započeo je opći napad na Lipik i Pakrac

.

Članovi HPD-a „Sokolovac“ Požega, Silvija i Ratimir Čajka - prvi Požežani koji su se popeli na Elbrus, najviši vrh Europe

.

Proslava blagdana Gospe Voćinske

.

Tips&Tricks: rashladite vino u svega nekoliko minuta

.

Nestala Dolores Bingula - Valdin iz Kaptola

.

ARTine Vas daruju za početak plesne sezone

Tražim pomocne radnike za rad u njemackoj

Ponudu kredita vrlo brzo i hitno

Ponudu kredita vrlo brzo i hitno

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Zaključeno prvo kolo Kupa NSPSŽ

.

Struje danas neće biti .....

.

Vikend obilježili požari, prometne nesreće, posjedovanje droge, narušavanje javnog reda i mira...

.

Danas sunčano i vruće

.

Gori stan u Babinom viru, na terenu vatrogasci i policija

.

Marsonia s dva pogotka Mirze Jašarevića bolja od Pleternice

.

17 nepalskih radnika u mesnici Ravlić polako uče hrvatski jezik

.

Sažalnica biskupa Škvorčevića prigodom smrti umjetnika Šime Perića

.

Temperature se danas penju i do 31°C

.

Čobanijada u Sibinju posjećenija više nego ikad...

.

Struje danas neće biti .....

FOTONALAZ

Požeški ʺzdraviʺ vozači masovno ne poštuju invalidska parking mjesta