Najlakši recept za najfinije bukovače koje idu uz meso, kruh i tjesteninu

29.10.2022. | 09:55

punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr

Pregleda: 5676

VEZANO

Jednostavni i brzi recept za kremastu juhu od gljiva, savršenu za zimski ručak
Lisnato s gljivama: Recept za slasno jelo koje će postati omiljeni ručak ili večera
FOTO: Planinarska Gljivarijada i Kestenijada na Požeškoj gori
Recept za piletinu u umaku sa senfom i gljivama kojem ćete se rado vraćati svaki tjedan
Recept za palačinke s mladim lukom i gljivama: Odlična večera koja će vas dobro zasititi
Punjene gljive portobello: Recept hrvatske glumice za brzi obrok bez glutena
Kašena juha s vrganjima: Iskusna gljivarka otkrila nam je svoj omiljeni podravski recept i kako za njega pravilno rezati gljive
Veliko otkriće: Halucinogene gljive mogu biti i važan lijek!
Hrvatske šume objavile koliko gljiva, kestena i ljekovitog bilja smijete nabrati
Gulaš od gljiva: Recept za fino jelo koje treba isprobati u listopadu


(FOTO: Shutterstock)

29.10.2022. | 09:55 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 5676

Želite li napraviti ukusno jelo od gljiva? Prvi zadatak jest da ih pravilno očistite.

Nemojte ih stavljati pod mlaz vode jer će upiti nepotrebnu tekućinu. Umjesto toga radije ih očetkajte ili uklonite nečistoće s površine pamučnom krpom.

Bukovače su izvrsne gljive za poslužiti kao prilog mesu, ali i staviti na tostirani kruh, posipati preko kuhane tjestenine ili riže.


Da biste unijeli dodatnu dubinu okusa u bukovače, potrebno vam je svega nekoliko sastojaka – nešto maslaca, češnjaka, bijelog vina i peršina.


Sastojci za pirjane bukovače:

200 g bukovača

30 g maslaca

3-4 češnja češnjaka

2 žlice suhog bijelog vina

1 žlica nasjeckanog svježeg peršina

sol i papar po želji

Priprema pirjanih bukovača:

Otopite maslac u većoj tavi na srednje jakoj temperaturi.

Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte ga oko 30 sekundi.

Dodajte natrgane komadiće bukovača i pirjajte ih oko tri minute. Pripazite da vam ne izgore.

Podlijte gljive s vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari. Za to će vam biti potrebno oko dvije minute.

Posolite i popaprite po želji te poslužite sa svježim peršinom.

Poslužite gljive odmah. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI