Ljetno savršenstvo: Recept za prefine polpete sa sirom u umaku od rajčice

FOTO: Getty Images

12.8.2021. | 10:13 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 4034

Rastopljeni sir koji se lagano razvlači po mirisnom umaku od rajčica i mesnim okruglicama ljetni je praznik za oči, ali i nepce...

Okruglice sa sirom iz pećnice ručak su koji ne traži previše vremena u kuhinji. Poslužite ih s tjesteninom, rezancima od tikvica ili pireom od krumpira, a višak je odličan drugi dan u sendvičima.

Sastojci za okruglice sa sirom:



1 manja glavica luka
3 češnja češnjaka
½ svežnja peršina
60 g naribanog parmezana
700 g mljevene junetine
1/2 šalice krušnih mrvica
1 veliko jaje
2 žličice suhih mediteranskih začina
1 žličica soli
1/2 žličice papra
220 g mozzarelle
700 ml umaka od rajčice


Priprema:


1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Nauljite posudu za pečenje. Naribajte luk u posudu pa dodajte usitnjeni češnjak, peršin i parmezan. U posudu dodajte mljeveno meso, krušne mrvice, jaje, mediteranske začine, sol i papar. Lagano miješajte smjesu rukama dok se ne sjedine svi sastojci.

2. Naribajte mozzarellu pa polovicu količine s polovicom količine umaka od rajčice stavite na dno pripremljene posude za pečenje i žlicom rasporedite u ravnomjerni sloj.

3. Uzimajte po dvije žlice smjese pa namočenim rukama oblikujte okruglice da se ne lijepe i rasporedite u posudu s umakom. Ravnomjerno prelijte preostali umak i rasporedite preostalu mozzarellu po okruglicama.

4. Pecite dok sir lagano ne porumeni, a mesne okruglice se skuhaju, 35 do 40 minuta. Ukrasite peršinom i poslužite

(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI