Recept za polpete od tikvica iz pećnice

Polpete od tikvice
(FOTO: Pixaby)

14.3.2024. | 09:45 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 934

Polpete od tikvica su ukusne i zdrave, a iako se uobičajeno peku u ulju - danas vam donosimo recept za još zdraviju i bržu varijantu. Možete ih pripremiti i dan ranije, kao prilog uz glavno jelo po izboru.

Sastojci:

1 kg tikvica
1 kapula
2 češnja češnjaka
100 g krušnih mrvica
150 g ribanog sira gaude
2 jaja peršin
sol
papar


Priprema:


Tikvice naribajte, posolite i pustite u cjediljki da odstoje oko pola sata te ih stisnite rukama i ocijedite koliko god možete tekućine.Sitno sjeckani kapulu izdinstajte na malo ulja i na kraju dodajte sitno sjeckani češnjak da pusti miris.

Ohladite i promiješajte sve sastojke te dodajte naribani sir, krušne mrvice, jaja, peršin, sol i papar te dinstanu kapulu i češnjak.

Ostavite smjesu da odstoji oko pola sata u hladnjaku.

Oblikujte polpete (nemojte raditi prevelike), pa ih slažite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20-ak minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Servirajte uz meso ili ribu po izboru, a odlične su i bez priloga ili uz malo kiselog vrhnja ili jogurt. Dobar tek!

izvor: Glas Istre


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI