>
Pozega
22 svi.
21°C
23 svi.
13°C
24 svi.
16°C
25 svi.
16°C
26 svi.
19°C
27 svi.
21°C
28 svi.
18°C
>
Pozega
22 svi.
21°C
23 svi.
13°C
24 svi.
16°C
25 svi.
16°C
26 svi.
19°C
27 svi.
21°C
28 svi.
18°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Fine polpete s graškom, kukuruzom i sirom koje mogu zamijeniti faširance

FOTO: Getty Images

18.3.2022. | 08:59 | zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 2081

Stručnjaci odavno preporučuju da malo smanjimo unos mesnih specijaliteta i povećamo unos povrća. Uz ove poplete od graška, kukuruza i sira to uistinu neće biti problem. Toliko su ukusne da će bez problema na tanjuru zamijeniti i popularne faširance, a slobodno ih iskoristite i za fini povrtni burger.

Sastojci za polpete:300 grama kuhanog graška

100 grama kuhanog kukuruza


100 grama ribanog tvrdog sira po želji (Parmigiano Reggiano, Grana Padano itd.)


100 grama krušnih mrvica

1 manji luk

1 veliko jaje

šaka peršinova lišća

sol, papar, čili i drugi začini po želji

4 žlice ulja za pečenje

Priprema polpeta:

1. U blender ili sjeckalicu stavite grašak, kukuruz, luk narezan na četvrtine, peršin i jaje. Usitnite sastojke na veličinu koju želite. Ako volite rahlije polpete, nemojte ih predugo usitnjavati, a ako pak volite guste i zbite, slobodno smjesu razradite dok se svi sastojci ne povežu u jednoličnu smjesu.

2. Smjesu iz blendera ili sjeckalice premjestite u posudu. Posolite, popaprite i začinite s drugim začinima po svom ukusu. Dodajte naribani sir i dobro promiješajte. Sada pomalo u smjesu počnite dodavati krušne mrvice uz miješanje, sve dok ne osjetite da je smjesa kompaktna i da je možete oblikovati rukama.

3. Ruke malo navlažite vodom, zagrabite jednu veliku žlicu smjese, oblikujte je u kuglu i zatim dlanovima malo spljoštite. Napravljene polpete položite na tanjur. U dubljoj tavi ili nekoj drugoj zdjeli zagrijte ulje na vatri srednje jačine. Kada je ulje ugrijano, položite polpete u posudu i sa svake strane pržite nekoliko minuta dok se ne stvori lijepa korica. Nakon pečenja polpete položite na tanjur obložen kuhinjskim papirom kako bi se upio višak masnoće.

Dobar tek!

( Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI