Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da 034 portal i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica pristajete na naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
(FOTO: Shutterstock)
Reform torta bila je nezaobilazan dio jelovnika na raznim svečanostima, okupljanjima, rođendanima i svadbama diljem nekadašnje Jugoslavije zbog čega se nerijetko zove i „Kraljicom Balkana“. Ako je još niste probali, volite li orahe i čokoladu, mogla bi vam se svidjeti.
Sastojci za reform tortu:
10 jaja
250 g maslaca
300 g mljevenih oraha
250 g šećera + 10 žlica šećera
100 g čokolade s više kakaa
Priprema reform torte:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje. 10 jaja razdvojite na bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksajte dok ne dobijete mekani snijeg pa postepeno dodajte šećer i miksajte dok se ne otopi. snijeg, postupno dodajte šećer dok se šećer ne otopi. Dodajte i mljevene orahe.
- Podjelite snijeg u dva lima i razmažite tako da bude debljine oko pola centimetra do centimetar. Pecite u pećnici oko 15 minuta ili dok se sredina ne vrati kada je lagano pritisnete, a rubovi tek počnu dobivati boju. Ostavite da se hladi pet minuta pa obrubite nožem kako biste lakše izvadili kore. Preokrenite ih na rešetke pa skinite papir za pečenje i ostavite da se ohlade do kraja.
- 10 žumanjaka i 10 žlica šećera kuhajte miksajući na pari 15-20 minuta dok se malo ne zgusne, ali pazite da ne provrije. Dodjte 100 g tamne čokolade i izmiješajte pjenjačom. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Izmiksajte maslac pa umiješajte u njega čokoladnu kremu.
- Kada se potpuno ohlade, stavite kore jednu na drugu pa ih prepolovite tako da dobijete četiri. Prvu koru premažite slojem čokoladne kreme pa preklopite drugom i ponavljajte postupak s preostalim korama. Preostalom kremom premažite vrh i stranice torte. Prema želji je možete ukrasiti i posipanim mljevenim orasima.