Koncert učenika i profesora Glazbene škole Požega povodom otvorenja novouređene Koncertne dvorane

Glazbena škola
(FOTO: ps županija)

11.4.2019. | 07:48 | ps županija
IZVOR: psžupanija.hr
Pregleda: 2426

U prigodi Dana županije održan je koncert učenika i profesora Glazbene škole Požega povodom otvorenja novouređene Koncertne dvorane. Požeško-slavonska županija Glazbenoj školi Požega na poklon je osigurala nabavu novih stolaca za dvoranu, investicija u vrijednosti oko 650 tisuća kuna za 279 stolaca koje će školi služiti još dugo godina, a samu izradu stolaca preuzela je požeška tvrtka Spin Vallis.

Ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević pozdravio je sve prisutne te se zahvalio županu Alojzu Tomaševiću i Županiji na novim stolcima koje školsku koncertnu dvoranu čine potpunom i još ljepšom.
- Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti vas sve na početku ovog koncerta kojeg smo organizirali povodom uređenja ove naše lijepe koncertne dvorane. Ugradbene stolce na kojima sjedite dar su našeg osnivača, naše Požeško-slavonske županije i na tome se ovim putem, u ime svih zaposlenika i učenika, zahvaljujem gospodinu županu Alojzu Tomaševiću. Do kraja ove godine ovu koncertnu dvoranu će krasiti i veliki koncertni klavir čija je vrijednost gotovo milijun i 300 tisuća kuna, što naravno ne bi uspjeli bez podrške naše Županije i grada. Sa tim instrumentom bit ćemo jedni od najinteresantnijih, najljepših i najpoželjnijih dvorana u ovom dijelu Hrvatske, što će također omogućiti da ugostimo ozbiljnija imena i osobe iz svijeta glazbe. Naravno ni ove škole ni ove dvorane ne bi bilo da nismo ostvarili uspjeh i dobre rezultate, a glavni pokazatelji rada škole su naši učenici i njihovi rezultati sa raznih natjecanja. Također naš najveći uspjeh su naši bivši učenici koji nakon srednjoškolskog obrazovanja upisali muzičke i po završetku su se vratili ovdje te sada rade kao djelatnici Glazbene škole. Zahvaljujem se svima na podršci i na ovoj prekrasnoj školi i novouređenoj koncertnoj dvorani, nadam se da ćete nas nastaviti posjećivati i uživati u koncertima koje pripremimo za Vas – rekao je ravnatelj Alen Kovačević.
Župan Alojz Tomašević također se obratio prisutnima sa par riječi.

- Slušajući ove predivne riječi ravnatelja Glazbene škole, točno je da ničega ovoga ne bi bilo da nije bilo vrhunskih rezultata i stoga vam čestitam na svemu postignutome. Također zahvala vama profesorima, svim učenicima, svim onima koji su odlučili završiti Glazbenu školu i ostati živjeti i raditi u našoj prelijepoj Županiji, u gradu Požegi te u drugim gradovima i općinama. Danas smo ispunili obećanje koje smo dali prije od prilike godinu dana, da će ova dvorana postati koncertna, tražili smo rješenje kako da ove stolce nabavimo, kako da prikupimo sredstva, kako bi darovali našoj školi i omogućili da bude reprezentativna jer djela učenika i profesora ove škole to svakako zaslužuju. Ovih dana obilježavamo Dan županije, ove godine slavimo 809. godinu postojanja. Moramo prikazati, ne samo našim stanovnicima, nego i gostima iz ostatka Hrvatske gdje se mi nalazimo i što naši talentirani ljudi stvaraju iz dana u dan. Sve ovo zavrjeđuje ova škola, zavrjeđuje i ovaj grad jer kultura i glazba uvijek su išli zajedno sa vrijednim ljudima koji su prenosili slavu i talent diljem Hrvatske pa i svijeta.  Meni je čast da je Županija kao osnivač, zajedno sa svim mojim suradnicima, svi mi zajednički smo uspjeli naći način i sredstva da ova velika investicija bude ostvarena. Uz to izradu ovih stolica je preuzela naša tvrtka Spin Vallis tako da to ovim stolicama daje još veću vrijednost jer su ih napravili naši ljudi, stoga se zahvaljujem tvrtci i svim djelatnicima koji su radili na tome jer i njihov poklon je to da su cijenu prilagodili nama, cijenu koja je mogla biti puno veća, ali upravo zbog toga što to ostaje školi, Županiji i gradu oni su na taj način pridonijeli i na tome im hvala. Proces nabave i izrade je potrajao, ali evo danas uz sve događaje obilježavanja Dana županije, uspjeli smo osigurati stolce pa evo neka ovo ujedno bude i poklon Županije u prigodi Dana županije. – rekao je župan Alojz Tomašević.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI