JUČER UJ DANAS FUJ:Ovako je nekad pisao jedan brodski portal

FOTO: FB Zdravko Ronko

11.4.2023. | 23:08 | Ante Mandarić
Pregleda: 6654

Čitatelji ocijenili:

5

Od kako je brodski Lastan za svog štićenika uzeo aktualnog požeškog gradonačelnika koji očigledno obožava izigravati medijski progonjenu žrtvu jer funkcija koju obnaša nikako „nije" podložna javnoj kritici, a tu su i njegovi „izvanredni“ rezultati nakon gotovo dvogodišnje neslavne vladavine, dio požeških novinara, urednika i portala dobiva redovno packe po prstima iz pera novinarskog „maga“ sa Save.


Klasičnim patetičnim člankom započeo je Lastan još večeras svoje verbalno batinanje neistomišljenika prozivajući jedne za „necjelovite informacije“, a druge za „svinjarije“, i to sve zbog članka u kojem kolega s jednog požeškog portala piše o zaslugama bivšeg gradonačelnika Zdravka Ronka u stvaranju dokumentarnog filma Monsignor. Narativ Lastanovog članka jasno sugerira da dokumentarni film o životu pokojnog monsinjora Devčića, nije više priča o životnim zaslugama glavnog aktera, nego film o samom Zdravku Ronku.

I sve bi to bilo još i probavljivo da na istom portalu čovjek pored hvalospjeva o aktualnom požeškom gradonačelniku ne bi naletio i na nešto starije članke koji hvale bivšeg požeškog gradonačelnika Ronka i njegov doprinos stvaranju dokumentarnog filma Monsignor.


Ogledni primjerak takvog članak možete pročitati OVDJE.


U drugom pak članku na istom tom brodskom portalu objavljeno je sljedeće : „ Zaslužan za to što je film ugledao svjetlo dana je Zdravko Ronko, nekadašnji požeški gradonačelnik, koji je sudjelovao u obnovi crkve, a sada i u snimanju filma“, navode, a zatim autor članka ide korak dalje, i uz blagoslov tadašnjeg glavnog urednika- Lastana, sugerira i snimanje filma upravo o Zdravku Ronku : Nakon ovog prikupljenog materijala i snimljene trajne uspomene na herojstvo jednog svećenika, Crkva u Hrvata zasigurno ima na čemu zahvaliti Zdravku Ronku. Možda će o njegovim nastojanjima da oživi i sačuva povijest također biti napisana i snimljena trajna djela“pisao je svojedobno jedan brodski portal, a cijeli članak pročitajte OVDJE.

Uglavnom, po XY puta, slijepa sljedba aktualnog požeškog gradonačelnika, ispala je u krajnju ruku-nevjerodostojna u pokušaju da teorijama zavjere kompenzira svoje katastrofalno neznanje.

Na prozivku o „svinjarijama“ ovog puta ćemo se oglušiti i serijom članaka progovoriti o problemima u kojima Požega pliva prepuštajući građanima ovog raseljenog grada da odluče tko se u Požegi uistinu bavi svinjarijama.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI