Obilježavanje osnutka 63. samostalne gardijske bojne

63. samostalna gardijska bojna
(FOTO: Pozega.hr)

14.06.2017. | Pozega.hr
Pregleda: 5112

Na jučerašnji dan prije 26 godina u Vidovcima pokraj Požege postrojena je prva gardijska postrojba na ovom kraju – 63. samostalna gardijska bojna. Danas Udruga ratnih veterana te gardijske bojne obilježava ovaj dan i prisjeća se svih onih koji su bili sudionici te postrojbe, a posebice onih koji su svoj život ugradili u temelje hrvatske države.

Na stadionu NK-a Dinamo u Vidovcima položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja za sve hrvatske branitelje koji su dali svoje živote za ostvarenje sna o samostalnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Vijence su položili, zapalili svijeće i pomolili se njihovi suborci, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Požege i Požeško-slavonske županije, mještani Dervišage i Vidovaca te mnogi drugi.

- Sretan sam što kao gradonačelnik danas mogu ovdje biti jer su naši momci u to vrijeme znali prepoznati trenutak, smogli su hrabrosti i s mojim suseljanima iz Vidovaca i Dervišage stvorili najbolju i najpobjedonosniju vojsku u povijesti Hrvata. Ovdje je Hrvatska uvijek bila na svom mjestu i u srcu te ću s vama nastaviti odavati počast prekrasnim ljudima koji su prije 26 godina dali sebe, svoju hrabrost i mladost kako bismo mi danas imali ljepše i slobodno sutra – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić, zahvalivši se braniteljima za sve što su učinili za Požegu i državu Hrvatsku.






U sklopu programa obilježavanja obljetnice organiziran je već tradicionalni nogometni turnir u spomen na poginule branitelje.

Povodom obilježavanja 26 godišnjice osnutka 63. samostalne gardijske bojne Požega, u prijepodnevnim satima položeni su vijenci i na spomen obilježje poginulim braniteljima na Trgu 123. brigade.

www.pozega.hr




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
1. Naravno
2. Ne znam
3. Neću
4. Ne zanima me tko sjedi u EU Parlamentu
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI