Anketa: Da su danas izbori za gradonačelnika Požege, u drugi krug bi ušli Ronko (26,23%) i Glavić (20,82%)

Rezultati ankete: Da su danas izbori za gradonačelnika Požege, u drugi krug bi išli Ronko i Glavić
(FOTO: CRONA)

13.6.2024. | 21:08 | Redakcija 034
Pregleda: 5770

Čitatelji 034 portala mogli su odgovoriti na anketu koga biste željeli za gradonačelnika Požege? Riječ je o POPUP anketi u kojoj je sudjelovalo 999 ispitanika koja je bazirana na principu slučajnog korisnika, a gdje su kao ponuđeni kandidati bili: Željko Glavić (HDZ), Mitar Obradović (SDP), Zdravko Ronko (Nezavisni), Antonio Šarić (MOST) te Dijana Krpan (Domovinski pokret).

Daleko najviše glasova odnio je požeški politički doajen Zdravko Ronko, nekadašnji zastupnik u Hrvatskom saboru, župan požeško-slavonski te dugogodišnji gradonačelnik Požege, a koji se na prvom mjestu nalazi s osvojenih 262 glasa odnosno 26,23%.

Ne loše drugo mjesto zauzeo je aktualni gradonačelnik Požege i saborski zastupnik, dugogodišnji ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, nekadašnji Ronkov štićenik i prijatelj, Željko Glavić, a koji je osvojio 208 glasova odnosno 20,82%.


Solidno treće mjesto ostvario je MOST-ov povjerenik za Požeško-slavonsku županiju Antonio Šarić, a koji osvojio 186 glasova odnosno 18,62%. Trenutno je gradski vijećnik, a vrijeme i život provodi između Požege i Zagreba.


Svega s nekoliko glasova manje, odmah iza Šarića na četvrtom mjestu nalazi se trenutni neformalni šef oporbe, SDP-ov Mitar Obradović, a koji je osvojio 178 glasova odnosno 17,82%

Posljednje mjesto osvojila je Dijana Krpan, a koju smo stavili ispred Domovinskog pokreta iz razloga što njezin status i članstvo još uvijek formalno nije poznat. Tako je Krpan osvojila tek 165 glasova odnosno 16,52%.

Prema rezultatima ankete jasno je kako bi Požežani išli u drugi krug, a u kojemu bi za novog gradonačelnika birali između Ronka i Glavića. Ronko još uvijek nije jasno rekao planira li se kandidirati za gradonačelnika Požege ili će podržati nekog drugog u kandidaturi, no njegova prisutnost u lokalnim medijima, na društvenim mrežama te YouTube-u kanalu daje nam za pravo slutiti da njegova kandidatura nije isključena. Ako to i učini, nedvojbeno je jasno da vojsku simpatizera itekako ima. U drugi krug išao bi protiv svog, ni manje ni više, nekadašnjeg štićenika i prijatelja Glavića, a kojemu je, kako sam voli reći, “bio anđeo čuvar”, naravno ako potonji i dalje ima ambiciju kandidirati se za gradonačelnika i ako to HDZ-ovci prihvate.

Bilo kako bilo, čeka nas vruće ljeto i još toplija jesen. 

Ankete su pokazatelji određenih trendova javnog mnijenja. Ipak, važno je napomenuti kako uvijek postoji mogućnost pogreške i odstupanja ispitanog uzorka od stvarne volje birača.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI