Sigurnosna problematika za mjesec srpanj

Nikolina Janković, policijska službenica
(FOTO: 034 Portal)

12.08.2016. | 034 Portal
Pregleda: 3168

Policijski službenici su tijekom srpnja ove godine što se tiče kriminaliteta zabilježili ukupno 73 djela, od čega je 39 djela po službenoj dužnosti, 25 djela po privatnoj tužbi i 9 djela za koje je izostao prijedlog za kazneni progon. U odnosu na mjesec lipanj, kriminalitet se smanjio za 40 posto.

Ukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima na području PU požeško – slavonske iznosi milijun i šesto tisuća kuna.

"Što se tiče prekršajne problematike zabilježeno je 20 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, za čije su počinjenje prijavljene 22 osobe. Najbrojniji prekršaji su tuča, svađa, vika na javnom mjestu, omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika", - rekla je Nikolina Janković, policijska službenica zadužena za odnose s javnošću.


Policijski službenici su tijekom srpnja zabilježili i 49 prometnih nesreća u kojima je nastradalo 25 osoba. Tri osobe su teško ozlijeđene dok su 22 osobe prošle sa lakšim ozlijedama. Najčešća okolnost koja je prethodila prometnoj nesreći i dalje je brzina.


"Još uvijek traje akcija "Manje oružja – manje tragedija", pa u vezi s tim pozivamo sve građane koji posjeduju bilo kakav oblik vatrenog oružja da ga predaju. To se može napraviti prijavom na broj 192, nakon čega će doći policijski službenici u civilu i preuzeti opasna sredstva", dodala je Nikolina Janković.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI