Pravo zimsko: Recept za kremasto i gusto varivo od suhog graška s puno mesa

FOTO: Shutterstock

20.11.2022. | 08:53 | Punkufer.hr
Pregleda: 2297

Na europskom sjeveru juha od prepolovljenog suhog graška pravi je zimski obrok kojemu ne nedostaje mesa, a najčešće se poslužuje s tamnim raženim kruhom...Sastojci za juhu od suhog graška:

450 g suhog prepolovljenog graška

125 g pancete narezane na sitne kockice


komad svinjskog suhog mesa (suha svinjska rebra)


2,3 l hladne vode (ili temeljca)

1 glavica luka

10 klinčića

2 poriluka

2 mrkve

1/2 manje glavice celera

1 svinjski kotlet

sol, papar

Priprema juhe od suhog graška:

Pripremite veliki lonac u koji stavite suhi grašak. Luk ogulite i izbockajte ga klinčićima. Zatim dodajte suha svinjska rebra, pancetu, svinjski kotlet, papar, vodu ili temeljac i luk izbockan klinčićima. Ulijte vodu i zagrijte do vrenja pa kuhajte 45 minuta uz povremeno miješanje i skidanje pjene.Izvadite kotlet i očistite ga od kosti. Dodajte nasjeckano povrće (poriluk, mrkvu i celer) i sve dobro promiješajte. Kuhajte na srednjoj vatri oko pola sata i povremeno promiješajte da se povrće ne zalijepi za dno.15 minuta prije kraja kuhanja Izvadite rebra i luk. Bacite kosti. Izvadite klinčiće iz luka, nasjeckajte ga kad se malo ohladi i vratite u lonac. Prema želji izmiksajte štapnim mikserom do željene gustoće i vratite svinjetinu u juhu.(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI