Gornja Obrijež: Sjećanje na 19 branitelja koji su položili svoj život za obranu Domovine

FOTO: Compas.com.hr

7.10.2021. | 11:24 | pszupanija.hr
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 2581

U Gornjoj Obriježi održana je komemoracija kod spomen kapelice, a njome smo se prisjetili tragičnih događaja prije 30 godina kad je 6. listopada 1991. u zasjedi i sukobima poginulo 19 hrvatskih branitelja.

U sjećanje na poginule hrvatske branitelje, ispred spomen kapelice u Gornjoj Obriježi, predstavnici obitelji poginulih hrvatskih branitelja, izaslanici predsjednika Republike Hrvatske, predsjednika hrvatske Vlade, predsjednika Hrvatskog sabora, ministra obrane i ministra hrvatskih branitelja – brigadir Stjepan Krešić, zamjenik županice Ferdinand Troha, saborska zastupnica i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, brigadir Niko Jurilj te Dinko Tandara, ravnatelj uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć, položili su vijence i zapalili svijeće.
Počast su odali i predsjednici gradskih vijeća Lipika i Pakraca, Slobodan Katunar i Miroslav Ivančić s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata s pakračko-lipičkog područja kao i brojni drugi predstavnici vojnih, policijskih i civilnih udruga, učenici lipičke i pakračke osnovne škole te ostali prisutni građani. Nakon prigodnih govora održana je sveta misa za sve poginule branitelje Lipika i Pakraca koju je služio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević sa svećenicima Pakračkog dekanata.
Predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Pakrac-Lipik, umirovljeni pukovnik HV-a Božidar Lujanac, koji je tada bio zapovjednik samostalne satnije ZNG iz Badljevine, naglasio je da je 6. listopad 1991. bio najkrvaviji dan te tragične jeseni 1991. godine kad je u samo jednom danu život izgubilo 19 hrvatskih branitelja.Izaslanik predsjednika Vlade RH i zamjenik županice Ferdinand Troha je naglasio da je na ovome mjestu prije trideset godina učinjeno veliko zlo u kojem su stradali nedužni ljudi, hrvatski branitelji koji su branili svoj svoje obitelji, svoj zavičaj i svoju domovinu. Međutim, kako je istaknuo, zlo nije pobijedilo, već je pobijedila ljubav prema svojem hrvatskom narodu i domovini. To je ono što nas treba činiti ponosnim, ali i punima iskrenog suosjećanja, rekao je dožupan Troha izrazivši predstavnicima obitelji poginulih hrvatskih branitelja iskrenu sućut zbog gubitka njihovih najmilijih.

(Izvor: pszupanija.hr)Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI