Glazbena škola Požega kupila novi klavir

Novi klavir
(FOTO: GŠP)

13.11.2023. | 10:25 | Glazbena škola Požega
Pregleda: 1730

Glazbena škola Požega nakon provedenog postupka javne nabave kupila je novi koncerti klavir marke Steinway & Sonsmodel C. Selekciju koncertnog klavira u hamburškoj tvornici klavira Steinway & Sonsvodio je red. prof. art. Srđan Čaldarović, zaposlenik Muzičke akademije u Zagrebu.

Vrijednost klavira iznosi 152.408,00 €, a od čega je Požeško-slavonska županija osigurala 55.000,00 €, Grad Požega 34.300,00 € dok je ostala sredstva osigurala škola kroz mjere višegodišnje štednje. Zahvaljujemo se županijskim i gradskim vlastima što su prepoznali našu potrebu te nas podržali u ovom projektu.

Inauguracijski koncert održat će se u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega 21. studenog 2023. god. s početkom u 19:30 sati. Na njemu će sve zvukovne mogućnosti novog klavira predstaviti četiri vrsna pijanista: Srđan Čaldarović, Petar Klasan, Ivan Krpan i Konstantin Krasnitski. Ulaz na koncert je besplatan.


Nakon održavanja inauguracijskog koncerta i Državnog natjecanja za komorne sastave kojemu smo mi domaćin, novi koncertni klavir smjestit ćemo u Plavu dvoranu naše škole.


Ovo je još jedna nagrada, prvenstveno našim učenicima, a koju smatramo apsolutno zasluženoj jer rezultati iz šk. god. 2023./2024. nas svrstavaju među najuspješnije glazbene škole u Hrvatskoj. Stipendisti zaklade Marin Čilić, 30 predstavnika na Državnom natjecanju, osvojenih 200-tinjak nagrada na raznim natjecanjima od kojih su najvrjednija 6 Oskara znanja, 8 maturanata upisanih na Muzičku akademiju u Zagrebu, održanih gotovo 100 koncerata samo su jedni od rezultata kojim se dičimo.

Danas Glazbenu školu Požega pohađa preko 550 učenika, a zaposleno je gotovo 90 osoba.

Koncert će biti najavljen i kroz gostovanje u emisiji Dobro jutro Hrvatska 20. 11. 2023.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI