Glavić opet u akciji...

FOTO: TZ Grada Požege/ YT Screenshost/ Ustupljene fotografije

24.9.2023. | 21:34 | Redakcija 034
Pregleda: 10292

Nakon što smo protekli tjedan ekskluzivno pisali o prodaji građevinskog zemljišta, a za što su čak i javno dobro-cesta Arslanovci, pretvorili u građevinsko zemljište i potom prodali, imamo situaciju u kojoj tvrtka nije ispunila uvjete propisane natječajem i ugovorom već dvije godine od isteka krajnjeg roka i to da ih nitko nije tražio povrat zemljišta, niti bilo što drugo pitao, a što je, neslužbeno doznajemo, na meti USKOK-ovih istražitelja. Nastavljamo javnost upoznavati s nekim drugim, također aktualnim Glavićevim kombinatorikama.

Riječ je o kombinatorikama koje su se Glaviću, nakon svih njegovih silnih ekvilibristika, očigledno omilile i osladile. Tako gradonačelnik Požege, dr. sc. Željkom Glavićem, u slučaju tužbe Promet građenja d.o.o., iz 2019. godine protiv Grada Požege, radi utvrđivanja ništetnosti ugovora o kupoprodaji nekretnine, u kojem se Promet Građenje d.o.o. smatra oštećenim, (Glavić) nudi mirenje, a što je to nego li dogovor, nagodba, pogodba… u kojem bi s gradskog žiro računa odlepršao, za sada nepoznati iznos novca na tužiteljev račun, iako je riječ o tužbenom zahtjevu u visini od 1,6 milijuna kuna.

Podsjetit ćemo i na slučaj Frizeraj, u kojem se Glavić odlučio kupiti 39,23 m2 poslovnog prostora u sklopu zgrade Gradskog muzeja Požega, a kada je magično nadodao još 18,85 m2 koji tada uopće nisu postojali, a prilikom čega je s gradskog računa odlepršalo 1,1 milijun kuna, pa je tako, zamislite sad, kvadratni metar plaćen 3738 eura (po izračunu uz aneksirani zahod), iako je prosječna cijena u Požegi tada iznosila 800 eura. Moglo bi se o tome napraviti cijela mini serija tko je kome što prodao, kupio, aneksirao i nadodao, je li tadašnji vlasnik Zvonko Straka trebao sudjelovati u troškovima koje je Grad Požega platio u sklopu projekta Požeške bolte, proporcionalnom vlasničkom omjeru koji je imao, a ne da mu za prostor čak budu plaćeni imaginarni kvadrati… I tad, dođe Glavić i odluči, dogovorom kupiti taj poslovni prostor po cijeni 3738 eura za m2.


S obzirom na to da se Glavić s gradskom imovinom i gradskim novcem pogađa, dogovara i miri kao na Šabačkom vašaru, odlučili smo se kontaktirati nekadašnjeg gradonačelnika Zdravka Ronka, je li u sudskim sporovima koji su u njegovom mandatu vođeni protiv Grada ili ih je Grad vodio protiv trećih osoba koristio institut pogodbe, nagodbe, mirenja i sl. Odgovor i priloženo mogli bi vas iznenaditi:


"Agenda koja se u mom mandatu morala poštovati od pročelnica pa do pravnika, bio ja gradonačelnik ili ne, bila je znana - ono što je u sudskom postupku, može biti prekinuto, zaustavljeno ili okončano jedino i isključivo sudskim pravorijekom – nema tu mjesta nikakvim nagodbama, pogodbama ili mirenjima.

Takvi postupci su legalni, legitimni, opravdani i poželjni u privatnim odnosima, kao i u pravnim odnosima između, zna se kojih i kakvih poslovnih subjekata – dakle takvi postupci su po meni mogući i poželjni, ali samo tamo gdje je moj novac, gdje su moja sredstva, moja imovina ili pak moji interesi. A tamo gdje su novci, sredstva, imovina i interesi svih građana jednog Grada, ...kojima budimo realni, mogu upravljati i oni u koje su se građani na izborima mogli i grdo prevariti glede njihove doraslosti funkciji i poziciji, odgovornosti, maru i poštenju….., i sama pomisao, kamo li takav potez ili ne daj Bože još i navada , po mom dubokom uvjerenju, odiše debelom, debelom suspektnošću.

Spominjete i frizeraj (eklatantan primjer kulturocida) kojeg nam 2001. u Gradski muzej - to povijesno zdanje u stopostotnom vlasništvu Grada – uvali missis Rajt.

Kad smo 2007. pokrenuli pitanje rekonstrukcije Gradskog muzeja smetnja s kojom se nikako nije moglo izići na čistac bio je upravo taj frizeraj, jer zahtjevi su bili mega - megalomanski. I nije bilo druge, no pokrenuti postupak pred Sudom tijekom kojeg su i dalje bile stalne gnjavaže, pritisci i koje kakve ponude budući je prije samog pokretanja sudskog postupka i ponuđenih 2500 eura po m2 i to bilo „sramotno nisko“, iako je 2001. to plaćano 1078 eura po m2.

No, kako i rekoh, gotovo, fajrunt, u sudskom smo sporu, nema više nagodbi, pogodbi, mirenja i ljubavi, ostaje samo i jedino čekati sudski pravorijek. Točka!

I što sam ili što smo od g. Strake tad zaradili? Ja kao župan i dr. Marijan Cesarik kao gradonačelnik zaradismo ni manje ni više nego tužbu za povredu mu časti i ugleda jer smo rekli kako je frizeraj smetnja rekonstrukciji Gradskog muzeja… Eto to smo zaradili nas dvojica, a što je zaradio aktualni gradonačelnik Željko Glavić prekinuvši taj spor suspektnom nagodbom i pogodbom sa vrtoglavih 3842 eura po četvornom metru, vjerujte, meni nije poznato.

U prilogu, crno na bijelo su i naše zarade - Rješenja Općinskog suda u Požegi."Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI