Gin i tonic cheesecake

FOTO: Autor/Izvor iStock

13.11.2020. | 13:50 | P.N.
IZVOR: Novilist.hr
Pregleda: 3399

Cheesecake je jedna od omiljenih poslastica, a uz dodatak gin- tonika postat će raskošni blagdanski desert savršen za večernja druženja i uživanja u toploj atmosferi doma. A što je najbolje od svega- ne peče se!

 

Sastojci: 


250 g digestive keksa


 

100 g otopljenog maslaca

600 g krem sira

 

500 g mascarponea

 

100 g šećera u prahu

 

sok i korica limete ili limuna

 

50 ml gina

 

280 ml gin-tonika

 

2 žlice šećera

 

1 limun (polovicu limuna iscijedite, a drugu polovicu narežite na kriške)

 

1. Dno kalupa promjera 25 cm obložite masnim papirom. Kekse stavite u plastičnu vrećicu, dobro zatvorite i razmrvite služeći se valjkom za tijesto. Prebacite u zdjelu, prelijte otopljenim maslacem i dobro promiješajte. Prebacite u kalup i poravnajte da bude ravnomjerno raspoređeno. Prebacite u hladnjak na sat vremena.

 

2. Kremasti sir, mascarpone, šećer u prahu i koricu limete izmiksajte do glatke smjese. Ulijte gin i ponovno izmiksajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite na podlogu s keksima, izravnajte špatulom i ostavite u hladnjaku preko noći.

 

3. Gin i tonik ulijte u manji lonac, dodajte šećer i limunov sok i na jakoj vatri zagrijte do vrenja. Nakon 3-4 minute maknite s vatre i pustite da se malo ohladi, a zatim dodajte sok limete i kriške limuna. Pustite da se ohladi.

 

4. Izvadite cheesecake iz hladnjaka, prelijte sirupom i ukrasite kriškama limuna i koricom limete.

 

Izvor: novilist.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI