Bez keksa i pečenja: Recept za savršeni cheesecake s kavom i čokoladom


(FOTO: Shutterstock)

31.10.2022. | 10:59 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2920

Kava i čokolada duet je koji je izašao iz kulinarskog raja. Ove namirnice uljepšat će i okuse klasičnog cheesecakea bez pečenja.

Umjesto smrvljenog keksa koji je obično baza mnogih torta od sira, napravite nešto zdraviju verziju od oraha i svježih datulja.

Donosimo vam recept za prefini i vrlo jednostavan cheesecake od kave i čokolade. Najteži dio u cijelom postupku je čekanje da se torta stvrdne.


Sastojci za cheesecake
:Sastojci za podlogu:
120 g oraha
80 g očišćenih svježih datulja
75 g kakao praha
2 žlice vode
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli


Sastojci za kremu:
680 g sirnog namaza
230 g kiselog vrhnja
200 g šećera
30 ml likera od kave
2 žlice instant kave
1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Sastojci za preljev:
220 g tamne čokolade
75 ml vrhnja za šlag
60 ml likera od kave

Priprema cheesecakea od čokolade i kave:
- Za podlogu: u sjeckalicu povrća dodajte orahe, datulje bez koštica, kakao, ekstrakt vanilije, sol i dvije žlice vode. Pulsirajte sve dok ne dobijte jednoličnu smjesu.
- Utisnite dobivenu smjesu u prethodno namašćeni okrugli kalup za torte i stavite u hladnjak na 10 minuta da se stisne.
- Za kremu: u mikseru istucite glatku kremu od sirnog namaza i šećera. Dodajte i kiselo vrhnje i nastavite miksati.
- U manjoj zdjelici pomiješajte instant kavu i liker od kave. Postepeno umiješajte dobivenu tekućinu u sir zajedno s ekstraktom vanilije.
- Dobivenu smjesu premažite preko ohlađene podloge. Prekrijete tako pripremljeni cheesecake s plastičnom folijom i stavite u zamrzivač da se stvrdne.
- Za glazuru: pomiješajte liker od kave s vrhnjem i zagrijte ih na štednjaku u loncu. Lagano zagrijanu smjesu prelijte preko nasjeckane čokolade. Topla tekućina rastopit će čokoladu. Pričekajte dvije minute pa promiješajte smjesu. Miješajte dok ne dobijete glatku glazuru.
- Premažite glazuru preko ohlađenog cheesecakea i vratite tortu u zamrzivač na hlađenje.
- Poslužite tortu od sira dobro ohlađenu. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI