Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da 034 portal i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica pristajete na naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
FOTO: profimedia
Nutellotti, talijanski kolačiće od Nutelle ne traže puno truda, a niti sastojaka. Kako biste ih pripremili trebat će vam tek brašno, jaje i čokoladni namaz s lješnjacima.
Prema želji, za dekoraciju možete iskoristiti i sjeckane lješnjake, orahe ili sjemenke sezama. Šarene ili čokoladne mrvice, šećer u prahu ili višnje iz kompota još su neki od dekorativnih dodataka kojima se možete poigrati.
Za pripremu je najbolje koristiti talijansko 00 brašno, ali ako ga nemate pri ruci – iskoristite obično oštro brašno. Kolačići se mogu napuniti nadjevom prije ili nakon pečenja, a izbor je na vama: ako ih najprije napunite pa ispečete nadjev će biti kompaktniji.
Sastojci za kolačiće s Nutellom
340 g Nutelle
110 g brašna
1 srednje jaje
Priprema kolačića s Nutellom:
Izmiksajte jaje i 180 g Nutelle dok smjesa ne postane glatka. Dodajte prosijano brašno pa ponovno izmiksajte u glatko tijesto. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ohladite u hladnjaku 20 minuta.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzija. Uzmite mali komad tijesta i oblikujte ga u lopticu veličine oraha. Ako želite, možete i izvagati svaku lopticu koja treba težiti oko 20 grama kako biste dobili kolačiće jednake veličine.
U sredinu svakog kolačića utisnite prst ili dršku kuhače kako biste dobili prostor na nadjev. Preostalu Nutellu stavite u slastičarsku vrećicu i u sredinu svakog ohlađenog keksa istisnite malu količinu nadjeva. Prema želji pospite nasjeckanim lješnjacima ili sezamom. Pecite kolačiće 10 minuta pa ih ostavite da se hlade.
(IZVOR: www.hep.hr)