NASLOVNADRUŠTVO
DVD Dobrovac: Društvo bogato novom opremom, ali i vrijednim članstvom

FOTO: Compas

DVD Dobrovac: Društvo bogato novom opremom, ali i vrijednim članstvom

20.1.2019. 15:44 | Novinar 034 IZVOR: Compas PREGLEDA: 508

U prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dobrovac u subotu 19. siječnja održana je redovita godišnja skupština kojoj su, osim članova DVD-a, prisustvovali zamjenik lipičkog gradonačelnika Slobodan Katunar, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović te predsjednik i tajnik Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik Tomislav Stokić i Zlatko Zerdin, predstavnici Udruge LIDO i HNK Dobrovac, kao i izaslanici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Stare Jošave, Orahovice, Marinog Sela, Brestovca, Filipovca, Velikog Banovca, Zakorenja, Požege, Donje Obriježi, Janja Lipe, Poljane, Prekopakre, Brekinske, Lipika, Trenkova, Gaja, Antunovca, Pakraca i Jakšića.Predsjednik DVD-a Dobrovac Zdenko Poletto otvorio je skupštinu pozdravivši sve nazočne članove i goste, a zatim su izabrana njezina radna tijela, počevši od radnog predsjedništva (Zdenko Poletto, Franjo Krenek, Ivan Bunčić), ovjerovitelja zapisnika (Snježana Poletto i Jasna Rade), zapisničara (Vera Mirić) i verifikacijske komisije (Valentino Tutić, Mario Bunčić, Milan Bunčić).


U izvješću o radu za proteklu godinu, koje je podnijela tajnica DVD-a Dobravac Tatjana Šuvak, navedeno je kako je godina bila relativno mirna po pitanju vatrogasnih intervencija, tako da su imali tri požarne intervencije i nekoliko prijevoza vode. Pripadnici dobrovačkog DVD-a sudjelovali su u združenoj vatrogasnoj vježbi u Prekopakri, a bili su i domaćini vatrogasnog natjecanja za pomladak i mladež koje je održano u sklopu Ivanjskih krijesova. Također su se uključivali u sve događaje koji se organiziraju u njihovom mjestu, ali i u Gradu Lipiku. Kao društvu željnom napretka, napose u pogledu opremljenosti i poboljšanja voznog parka, DVD-u Dobrovac se ukazala prilika da pod pokroviteljstvom Vlade Tirola te zahvaljujući požrtvovnosti Petera Logara i Tomislava Stokića dobiju navalno vozilo marke IVECO. Obol tome je dala i Daliborka Jandroković koja je prevela potrebnu papirologiju. Primopredaja je izvršena 30. studenog 2018. u gradu Jenbachu, a po vozilo su išli Zdenko Poletto, Zlatko Zerdin, Dragutin Pleše i Damir Sinjaković. S obzirom na to da im je stiglo novo vozilo, odlučili su prodati dosadašnji TAM 80 DVD-u Stara Jošava, dok je TAM 30 prodan u Crnu Goru.

U sljedećoj godini nastavit će i dalje raditi na provođenju vatrogasnih aktivnosti, poput rada s mladima i održvanja vatrogasnih vježbi, a u planu im je i uređenje unutarnjeg prostora Vatrogasnog doma u Dobrovcu.

Što se tiče financija, protekle su godine prihodovali 59.376,60 kuna, dok su rashodi iznosili 31.648,25 kuna. U izvješću Nadzornog odbora, koje je podastrto članovima Društva, stoji kako je sve bilo regularno.

Nakon usvajanja izvješća te plana i programa DVD-a za predstojeću godinu, prisutnima se obratio zamjenik lipičkog gradonačelnika Slobodan Katunar čestitavši na radu u protekloj godini, a naročito na donaciji navalnog vozila koje su dobili. Istaknuo kako naši vatrogasci s područja VZ Pakraca i Lipika imaju opremu koja se nalazi na zavidnoj razini. "Ulaganje u vatrogastvo je iznimno važno, što se pokazalo u nizu primjera, a u Gradu Lipiku ćete uvijek imati podršku.", kazao je dogradonačelnik.

U ime Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije prisutne je pozdravio predsjednik Željko Petrović i tom prilikom pohvalio dosadašnji rad te se osvrnuo na činjenicu kako su ovdašnja dobrovoljna vatrogasna društva operativno puno jača nego prethodnih godina te se mogu nositi sa svim vrstama intervencija i svim vrstama civilizacijskih ugroza. On se ovom prigodom zahvalio i Gradu Lipiku za izuzetnu senzibilnost koju iskazuju prema vatrogastvu, a što su dokazali nizom vidljivih primjera. Predsjednik Petrović je rekao kako je Hrvatska vatrogasna zajednica postala krovna organizacija vatrogastva u našoj zemlji te je pri tome govorio i o nacrtu prijedloga novog zakona o vatrogastvu koji bi trebao donijeti određene promijene. Taj bi Prijedlog bio stavljen u širu raspravu i njime bi se nastojao riješiti status dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca.

"Kao potpora DVD-u Lipik, koje je središnje društvo, doživjeli ste niz teških intervencija i stoga nije bez razloga što se VZ Pakrac-Lipik, kao i DVD Lipik uvijek trude kad vam nešto fali to nadopuniti.", rekao je predsjednik VZ Pakrac-Lipik i zapovjednik DVD-a Lipik Tomislav Stokić poželjevši članovima DVD-a Lipik da zajednički nastave razvijati vatrogastvo na području Grada Lipika.

Na skupštini su podijeljene zahvalnice predstavnicima svih onih udruga, poduzeća, ali i pojedincima, koji su svesrdno pomagali tijekom proteklog vremena - Tomislavu Stokiću i Zlatku Zerdinu, dok će Damiru Sinjakoviću, Dragutinu Pleši, Daliborki Jandroković te obrtu Dino Lorena one biti uručene naknadno.

Pobratimili se DVD Dobrovac i DVD Stara JošavaDVD Dobrovac i DVD Stara Jošava potpisali su Povelju prijateljstva između ta dva društva, a time je okrunjena suradnja između ova dva dobrovoljna vatrogasna društva. Povelju je potpisao Dalibor Saher u ime DVD-a Stara Jošava, dok je u ime DVD-a Dobrovac ovaj dokument potpisao Zdenko Poletto.

 

Tagovi: dvd dobrovac, dobrovac, nova oprema, novo članstvo

48 SATI NA 034PORTALU

.

Otvoren 7. rukometni kamp „Pali u kamp“ u Pakracu

.

ʺPlatinumʺ s prijateljima i poslovnim partnerima proslavio peti rođendan i 20 godina poslovanja Pojera

.

PRILIKA ZA NEZAPOSLENE- Grad Požega objavio javni poziv za pomoćnike u nastavi

.

Ovaj vikend probna ronjenja na sisačkom korzu

.

Miss PSŽ Mateja Bilješković na priprema za izbor Miss Hrvatske u M. Lošinju

.

7. međunarodni oldtimer susret ʺTrophy Zlatnom dolinom 2019ʺ 31.8.

.

Zbog neprilagođene brzine naletio na vozilo ispred sebe u Požegi

.

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi zgrade Društvenog doma u Filipovcu

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

GOLF V 1.9 TDI 2oo6.g.

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Sutra struje neće biti...

.

Vrijeme uglavnom sunčano, najviša dnevna temperatura od 25 do 33°C

.

Proslava blagdana Gospe Voćinske 21.8.2019.

.

PROFESORI I RODITELJI ZGROŽENI- Na bilježnicama naslikane starlete

.

16. Natjecanje orača PSŽ 24.kolovoza uz glavnu cestu Alilovci - Kaptol

.

Nakon Varge i Opačićke, što je Ronko dobio od Bandića?!

.

Struje danas neće biti .....

.

Hodočasnici pješaci krenuli u voćinsko svetište

.

Policija uhvatila mladiće koji su provalili u sedam teretnih i dva priključna vozila u Požegi

.

U Lipiku nestalo četvero maloljetnika- Katarina, Andrijana, Jovo i Zlatko, jeste li ih vidjeli?

.

Ekskluzivno: Veliki rođendan PLATINUMA uz legendarnu NEDU UKRADEN

.

Danas sunčano i vruće

.

U dvorištu imaju divovsku konoplju od 5,3 metra

.

Hodočasnici primili blagoslov u crkvi sv. Lovre u Požegi te se zaputili prema Stražemanu, a potom u Voćin na Gospu Voćinsku

.

Struje danas neće biti .....

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Jutro nad Požegom