Dovoljne su samo 2 žlice: Trik-sastojak iz smočnice za savršen pečeni luk


(FOTO: profimedia)

24.1.2023. | 11:09 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1610

Pečeni luk hrskav je izvana, a mekan iznutra. Ima neodoljivu slatkoću koja će poboljšati okus bilo kojeg slanog jela.

 

Pečeni luk možete dodati u sendvič, na burger ili pizzu. Savršeno će se sljubiti s pečenim mesom, ribom ili povrćem.


 


Ako želite produbiti okuse pečenog luka, tijekom pečenja po njemu pokapajte nešto balzamičnog octa. Rezultat će vas ugodno iznenaditi.

 

Sastojci za pečeni luk:

4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine)

4 žlice ulja

2 žlice balzamičnog octa

grančice timijana

sol i papar po želji

Priprema pečenog luka:

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i papra te timijanom.

Pecite luk oko 12 minuta.

Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.

Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.

Poslužite toplo kao prilog uz meso. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI