|
|
Dovoljne su samo 2 žlice: Trik-sastojak iz smočnice za savršen pečeni luk
|
| | |
|
24.1.2023. 11:09 | punkufer.dnevnik.hr IZVOR: punkufer.dnevnik.hr PREGLEDA: 910
Pečeni luk hrskav je izvana, a mekan iznutra. Ima neodoljivu slatkoću koja će poboljšati okus bilo kojeg slanog jela.
Pečeni luk možete dodati u sendvič, na burger ili pizzu. Savršeno će se sljubiti s pečenim mesom, ribom ili povrćem.
Ako želite produbiti okuse pečenog luka, tijekom pečenja po njemu pokapajte nešto balzamičnog octa. Rezultat će vas ugodno iznenaditi.
Sastojci za pečeni luk:
4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine)
4 žlice ulja
2 žlice balzamičnog octa
grančice timijana
sol i papar po želji
Priprema pečenog luka:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i papra te timijanom.
Pecite luk oko 12 minuta.
Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.
Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.
Poslužite toplo kao prilog uz meso. Dobar tek!
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)
|
| | | |
|
|
Tagovi: pečeni luk, trik, recepti, hrana, ideja
|
|
|
|
|
Dodijeljeni ugovori vrijedni preko 200 tisuća eura – županica Jozić: „Svi vi potpisnici ugovora činite jedan važan segment Požeško-slavonske županije“
|
|
|
Obavijest korisnicima vodnih usluga o postupanju po zaprimljenim obračunski uplatnicama (računima)
|
|
|
PIJAN KʼO MAJKA U PODNE: Biciklist s 2,10 promila zaustavljen pijan na biciklu po 23. put u tri godine
|
|
|
Građani baš i nisu zadovoljni s novom LED rasvjetom u Požegi
|
|
|
CIJENA ĆE IĆI JOŠ GORE: Imamo pšenice dvaput više nego što nam treba, a kruh - uvozimo
|
|
|
Učenice i učenici Poljoprivredno-prehrambene škole u Hrvatskom saboru i kazalištu
|
|
|
Uskoro stiže zimsko usklađivanje mirovina. Evo kolike bi mogle biti povišice
|
|
|
HZZO PROVODI KONTROLE: Smijemo li na bolovanju otići u dućan, na kavu, otputovati?
|
|
|