Ma, fantazija! Pečeni luk koji će biti savršen dodatak skoro svakom jelu


(FOTO: Shutterstock)

15.10.2022. | 10:30 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1830

Karamelizirani luk izvrstan je dodatak svakom jelu. Izvrsno će pristajati uz pečeno meso, krumpir, tjesteninu, a možete ga staviti i u sendvič između dvije kriške kruha.

 

Ako vam se ne da stajati uz štednjak sat vremena i polako ga karamelizirati na tavi, izvrsne rezultate možete postići i u pećnici.


 


Najbolje bi bilo upotrijebiti žuti luk ili srebrenaca za ovaj recept. Narežite ga na četvrtine, ispecite ga sa suhim crvenim vinom poput pinota noira, merlota ili zinfandela, a potom uživajte u okusima.

 

Sastojci za pečeni luk:

900 g luka narezanog na četvrtine

125 ml crvenog vina

3 žlice maslinova ulja

1 žlica šećera

½ čajne žličice soli

Priprema pečenog luka:

Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

Očistite luk i narežite ga na četvrtine. Rasporedite ga na lim za pečenje.

U lončiću pomiješajte zajedno vino, maslinovo ulje, sol i šećer. Prelijte smjesu preko luka.

Lim za pečenje prekrijte aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 30 minuta.

Potom skinute foliju, pomiješajte luk i pecite još 30 minuta dok ne omekša i ne postane karameliziran. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)

 

 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI