Članovi HPD ʺSokolovacʺ na izvoru Orljave nepoznatom stazom

7.2.2023. | 15:19

HPD Sokolovac

Pregleda: 1404

FOTO: HPD Sokolovac

7.2.2023. | 15:19 | HPD Sokolovac
Pregleda: 1404

Ove nedjelje članovi HPD-a Sokolovac su ponovo bili na izvoru Orljave na Psunju, na koji su krenuli iz sela Rogulje na području grada Pakraca.Na izvor Orljave obično se ide s planinarskog doma Strmac ili iz sela Mijači, a ovo je jedina staza kojom se cijelim putem prati tok Orljave.
Na stazi se nalazi i prekrasan slap koji malo podsjeća na slapove na Plitvičkim jezerima, a u jednom viru jedna planinarka je  primijetila vidru što ukazuje na čist okoliš i da u ovom dijelu Orljave ima ribe (vjerojatno pastrve). Ekipa je stazu prešla za manje od 6 sati uz forsiranje (prelazak iliti preskakanje) Orljave 30 puta u jednom smjeru što je i ove godine precizno prebrojala članica Društva Dragica Stanišić. Uz nekoliko manjih proklizavanja, zaleđenog kamenja i par mokrih nogu, svi su se do početne točke vratili veseli i bez ozljeda. Vodič ovog zanimljivog izleta bio je prekaljeni planinar Predrag Livak.VIŠE NA TEMU:
HPD SOKOLOVAC
IZVOR
ORLJAVA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI