Radna akcija povodom 42. ’Papučkih jaglaca’ u Velikoj

13.3.2024. | 10:39

Bruno Horvat

Pregleda: 1723

FOTO: B.H.

13.3.2024. | 10:39 | Bruno Horvat
Pregleda: 1723

U iščekivanju jedne od najvećih planinarskih manifestacija u Hrvatskoj 42. "Papučkih jaglaca" članovi HPD "Sokolovac" Požega odradili su radnu akciju na svojim objektima. Radnoj akciji odazvalo se više od 40 članova društva koji su puni entuzijazma i želje krenuli na posao. Nakon jutarnje kave i kratkog dogovora vezanog uz manifestaciju planinari su se podijelili u nekoliko grupa krenuli na posao. Jedan tim se uhvatio čišćenja PD "Lapjak" prostora kantine, velike sale, spavaonice uz čišćenje kuhinje i WC-a. U punu funkciju je stavljen sanitarni čvor kod ulaza u dom kako bi se dodatno rasteretio onaj unutrašnji.Drugi dio tima čistio je eksterijer koji se odnosi na čišćenje lišća, smeća te travnatih površina. Jedna dio planinara je čistio stazu "Papučkih jaglaca", točnije "Šulerov put" kako bi isti očistili od granja i raslinja.

U velikom kombiju za Planinarsku kuću "Trišnjica" prebačeni su madraci te je očišćen i uređen kompletan prostor istoga. Nakon dobro odrađenog posla vesela planinarska družina se okupila u PD "Lapjak" gdje je bio organiziran ručak za sve sudionike akcije uz okrjepu s poznatim slavonskim pićima.Kako bi iznenađenje bilo potpuno muški dio ekipe Damir Matoković i Vjekoslav Milevoj okušao se u pripremanju palačinki što je izazvalo veliko odobravanje svih prisutnih. Ujedno to je bilo i službeno otvorenje novo nabavljenog štednjaka kojeg su svojim radom pribavili članovi sekcije markacista u Društvu.Druženje se nastavilo do kasnih večernjih sati uz pjesmu i ples. Požeški planinari članovi HPD "Sokolovac" pozivaju sve planinare te ljude dobre volje da im se pridruže na još jednim "Papučkim jaglacima" kako bi zajedno uz druženje i veselje dočekali dolazak proljeća.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI