Cirakijev San o Zlatnoj dolini

FOTO: FB Z.R.

13.2.2023. | 19:30 | A.M.
Pregleda: 2391

Franjo Ciraki, požeški pisac, gradonačelnik i saborski zastupnik, umro je na današnji dan, u Požegi 13. veljače 1912. u 65. godini života. U Državnom arhivu u Požegi je njegova rukopisna ostavštinu u kojoj su, među ostalim, Dnevnik (1904–08), nedovršeni autobiografski Zapisc. Najpoznatiji je kao autor Floretinskih elegija.

U znak sjećanja na ovog znamenitog Požežanina, na obiteljskoj kući u Kanižlićevoj ulici postavljena mu je spomen-ploča, a mi vam u čast ovog velikog Požežanina donosimo predstavu o njegovom životu "San o zlatnoj dolini",koju smo preuzeli s Youtub kanala, bivšeg gradonačelnika Zdravka Ronka. Zdravko Ronko, kao veliki poštivaoc lika i djela Franje Cirakija, 2004. godine izdao je "Bilješke i zapise" Riječ je dnevniku, koji je Ciraki s prekidima vodio posljednjih devet godina svojega života te o autobiografsko-memoarskim zapisima nastalima u razdoblju od 1906-1908.


VIŠE NA TEMU:
FRANJO CIRAKI
ZDRAVKO RONKO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI